Google Chrome for Mac i alfa

Google Chrome for Mac i alfa

Mac-brukere må fortsatt vente på Chrome. Vi har sett på alfa-versjonen.

Google lanserte i september i fjor en egen nettleser for Windows kalt Chrome. Mac-brukere må fortsatt vente.

Chrome ble lansert med stor ståhei. Til og med en tegneserie ble laget for å forklare Googles argumentasjon for behovet for nok en nettleser - se her.

Men Google måtte også umiddelbart beklage fraværet av en Mac OS X-versjon. Denne har latt vente på seg, men nå begynner det endelig å skje noe. Google Chromium-prosjektet har gått inn i alfa-fasen - med andre ord er det et stykke igjen. Vi har tatt en snik-titt.

LES OGSÅ: Google Chrome

Det som ligger i alfa-begrepet er et stadium som foregriper beta-fasen, og som oftest er disse begrenset til en engere krets. Nå er jo Google kjent for å ha gitt begrepet beta-testing nytt innhold - eller rettere sagt frarøvet det ethvert innhold, siden mange av deres applikasjoner tilsynelatende aldri kommer ut av beta. Men sett i lys av det er det lov å håpe at Chrome for Mac blir tilgjengelig for allmen utprøving om ikke så lenge.

Og for alle som lurer: Hittil går du ikke glipp av så veldig mye. Programmet, med foreløpig release-nummer 0.1, fungerer forsåvidt, men det er langt fra en komplett nett-opplevelse.

Ikke mye å skryte av

Flash-støtte er ikke-eksisterende inntil videre, det samme gjelder for QuickTime og sannsynligvis de fleste andre plugins og tillegg vi er blitt vant til fra de etablerte nettleserene. Tab-navgiasjonen er knapt kommet lenger enn konsept-stadiet, og er ikke-responsiv på mus-kommandoer. Og forsøk på nedlastinger ender med krasj.

Ikke så mye å skryte av, med andre ord, for en nettleser som tar for seg å bli en særdeles stabil og sikker en sådan.

LES OGSÅ: Slik er Safari 4

Men vi får vel gi Google noe tid, i rettferdighetens navn. Windows-versjonen har riktignok kommet mye lenger, men så haster det vel ikke akkurat heller. Chromium klarer forsåvidt Acid-testen, og det er slett ikke verst til å være en alfa-utgivelse (fordelen er selvfølgelig fraværet av media-moduler)), men om vi er helt ærlige så må det jo være lov å spørre: Trenger vi virkelig nok en nettleser?

Les mer om Google Chrome for Mac hos Google .

Les om:

Nett-tjenester