- Google ingen trussel

- Google ingen trussel

Bill Gates mener Google ikke er noen trussel for Microsofts nettbaserte tjenester.

I går ble det kjent at Microsoft slipper en plattform som skal levere eposttjenesten Exchange og samhandlingsverktøyet SharePoint som nettjenester til bedrifter under 5000 ansatte. Den nye serien av Online Services-produkter blir tilgjengelig i USA neste halvår. Norge og resten av Skandinavia vil bli inkludert i midten av 2009, sannsynligvis i andre eller tredje kvartal.

Microsoft har tidligere vært skeptiske til å kaste seg på den nettbaserte leveransemodellen Software as a Service for ikke å kannibalisere selskapets lisensinntekter, og har hittil konsentrert seg om å spe på lokalt installerte applikasjoner med utvidet funksjonalitet over nettet for bedrifter over 5000 ansatte.

Nå skal også selskaper omtrent uten it-kompetanse kunne kjøre Microsoft-tjenester.

- Vi skal omfavne kunder av alle størrelser. Vi vil skalere så langt ned at du omtrent ikke vil trenge noen it-kapasitet lengre, sa Bill Gates under en tale på den årlige Sharepoint-konferansen i Seattle.

LES OGSÅ: Exchange og Sharepoint som nettjenester

Lanseringen imøtekommer trusselen fra Google som har kapret flere hundre tusen bedriftskunder med den nettbaserte Office-konkurrenten Google Apps, og som senest i forrige uke lanserte samhandlingsverktøyet Google Sites, en konkurrent til Microsoft Sharepoint.

Det bekymrer imidlertid ikke Bill Gates.

- De har virkelig ikke den nødvendige dybden og reaksjonsevnen, du ser det i forhold til den suksessen de har hatt, hevdet Gates.

Microsoft-gründeren insinuerte at Google har en tendens til å skape voldsom blest rundt lanseringer av sine tjenester, men at kundene mister interessen etter hvert.

- For å være ærlig, så er dagen de lanserer tjenestene, den beste dagen de har, sa Gates.

Nett-tjenester