Google kjøper Opera?

Google kjøper Opera?

Suksessen med den mobile nettleseren Opera Mini gjør et oppkjøp ganske tenkelig, mener norsk analytiker.

Fondsfinans har gjort storkjøp av Opera-aksjer, og mener kursen bør opp i 25 kroner. I går sluttet Opera-aksjen på 17 kroner. Meglerhuset venter altså en oppgang på 50 prosent, skriver Finansavisen.

En av forklaringene på både oppkjøpet og kursoppgangen er voksende interesse for mobil-nettleseren Opera Mini. Opera offentliggjorde i går en storkontrakt med en Debitel, et av de største mobilselskapene i Tyskland. Men det mest interessante er kanskje interessen fra Google.

- Operasjonell statistikk viser at Opera Mini har hevet seg i løpet av de siste månedene og viser nå en eksponesiell vekst, For det andre har Opera tilsynelatende fått veldig gode betingelser med Google, skriver analytiker Arild Nysæther i sin analyse.

Kjøpsinteresse?

Han tror søkegiganten til og med kan være interessert i å kjøpe det norske selskapet, og viser til et tettere forhold mellom selskapene. Google skal i år lansere sin nye mobilplattform Android, som kan passe godt sammen med Operas mobil-nettleser.

- Opera signerte først en ny kommersiell avtale med Google for mobilsøk. Deretter lanserrte Google en ny søkeside som var spesialtilpasset Opera Mini. Kort tid etter kunnegjorde Opera at Opera Mini vil være tilgjengelig for Android, sannsynligvis etter en ny avtale med Google" skriver Nysæther.

LES OGSÅ: Ta en rask Safari på nettet

- Godt driv

Pressetalsmann Tor Odland i Opera kan ikke kommentere den eventuelle interessen fra Google.

- Dette er særlig sensitivt nå, siden vi legger fram kvartalstall på mandag. Men jeg kunne ikke kommentert på slike spekulasjoner uansett, sier Odland til Computerworld.

Han tror imidlertid interessen for mobilt internett virker positivt inn på aksjekursen.

- Rapporten vi presenterte i forrige uke viser at det er et godt driv i mobilt internett og god vekst for Opera Mini. Det viser også alle avtalene vi gjør. Jeg går ut fra at det er dette som er bakgrunnen for analysen fra Fondsfinans, sier Odland.

Ved lunsjtider tirsdag er Oslo Børs ned 1,2 prosent, mens aksjekursen til Opera stiger med sju prosent.

Les om:

Nett-tjenester