Google lanserer kroppssurfer

Google lanserer "kroppssurfer"

Nytt spennende verktøy lar deg undersøke den menneskelige kroppens anatomi ned til minste detalj.

Google Body Browser er et nytt læringsverktøy som bruker HTML5-teknologi for å utforske menneskekroppen i fantastisk lagvis tredimensjonal detalj.

Ny nettleserteknologi: WebGL

Men først, en advarsel: Google Body Browser fungerer antakelig ikke i din nettleser ennå. Applikasjonen bruker WebGL, et programgrensesnitt uten innstikksmoduler, for å drive 3d-grafikken. WebGL er en relativt ny standard, og de fleste store nettleserne jobber fortsatt med å teste implementeringen av denne. Akkurat nå kan du laste ned de siste betaversjonene av Chrome eller Firefox for å teste Google Body Browser. Snart vil de stabile versjonene av disse og de fleste andre nettlesere tilby integrert støtte for WebGL.

Slik virker det

Når du åpner Google Body Browser i et program som støtter WebGL, møtes du av et bilde av en kvinne i treningstøy som står med ansiktet vendt mot deg. Kontrollknapper på venstre side av skjermen lar deg zoome inn og ut og rotere kvinnens kropp. Du kan også bare klikke og dra med musen for å snurre henne rundt tredimensjonalt.

LES OGSÅ:

Ny Google Maps til Android

Ganske kult, eller hva? Men det mest interessante er når du begynner å bruke lag-verktøyet i Google Body Browser. Dette verktøyet lar deg skrelle vekk ulike lag fra kroppen slik at du ser detaljerte fremstillinger av den menneskelige anatomi.

Ett nivå fjerner huden slik at du får se den muskulære strukturen. Neste nivå går ned til skjelettet, og når du fortsetter nedover får du se organer, arterier og blodårer, og til slutt nervesystemet.

Hvis du vil lære mer om det du ser, kan du klikke på ”labels”. Da blir Google Body Browser en virtuell biologibok, med små merkelapper som forteller deg nøyaktig hva du ser på. Du kan også søke, skriv inn navnet på en muskel, et bein eller et organ i søkefeltet og Google Body Browser zoomer inn på riktig del av kroppen.

LES OGSÅ:

Skattejakt med GPS

En annen kul funksjon som er verd å nevne er at Google Body Brower hele tiden justerer URL-en mens du holder på, slik at du kan lagre nøyaktig det du ser på og for eksempel dele det med andre. Det er bare å kopiere den aktuelle nettadressen.

Google forteller at også en mannlig modell skal legges inn i Google Body Browser-appen i nærmeste framtid. Du kan teste Google Body Browser her for å lære mer om menneskekroppen, og samtidig se litt av funksjonaliteten WebGL har å by på. Eventuelt kan du sjekke applikasjonen i aksjon i denne videoen: