Google oppdaterer Chrome-beta

Google oppdaterer Chrome-beta

Nye funksjoner utfordrer Safari og Firefox.

Utviklingen av Chrome for Mac går stadig fremover.

I går lanserte Google en ny betaversjon av nettleseren, som kommer med støtte for programtillegg og bokmerkesynkronisering. Frem til nå har disse funksjonene kun vært tilgjengelig i utviklerversjonen av Chrome-betaen for Mac.

Før utviklerversjonen ble lansert i januar, manglet Chrome for Mac viktige funksjoner som allerede var tilgjengelig i Windows- og Linux-utgavene. Med den nye betaen ser Chrome endelig ut til å bli et virkelig alternativ til andre populære Mac-nettlesere som Safari og Firefox.

Utvider nettleseren

Tilleggsprogrammene, eller utvidelser som Google kaller dem, fungerer på samme måte som i Firefox. De tilfører nettleseren enda flere funksjoner. Ifølge Google finnes det over 2200 utvidelser å velge mellom i på chrome.google.com. Blant de mest populære tilleggene finnes en Gmail-sjekker, oversettingsprogram og Facebook-tillegg.

Med bokmerkesynkronisering kan du dessuten synkronisere bokmerker mellom datamaskiner på både Mac, Windows- og Linux-maskiner. Endelig. Den nye betaen kommer også med bokmerkeadministrasjon, for enkel organisering av favoritter. I tillegg er det mulig å organisere faner i en ny "task manager".

Chrome er gratis og krever en Mac med Intel-prosessor og OS X 10.5 eller senere installert. Last ned her. Se demo-video under.

Nett-tjenester