Google spriter opp bloggetjenesten

Google spriter opp bloggetjenesten

Blogger skal få freshere brukergrensesnitt og nye sosiale funksjoner.

Googles Blogger er enkel, gratis og veldig populær bloggtjeneste. For enkel vil noen kanskje hevde; Google har ikke viet den altfor mye oppmerksomhet i senere tid.

LES OGSÅ:

Slik blogger du fra iPhone

Til tross for at Blogger er en av de topp 10 mest besøkte nettstedene i verden - milevis foran konkurrenter som WordPress og Tumblr - har brukergrensesnittet til Blogger vært relativt stillestående de 11 årene plattformen har eksistert. Den største oppdateringen av tjenesten kom i fjor, da Google lanserte Blogger Template Designer. Men siden da har det ikke skjedd stort.

I mellomtiden har konkurrerende bloggplattformer oppstått og videreutviklet seg med stilige grensesnitt og brukervennlige mobilapper. Tumblr er en av tjenestene som har satset for fullt, og har blant annet en iOS-app som gjør det enkelt å dele innhold - innlegg, bilder, sitater og linker - og har i tillegg en haug med funksjoner som gjør det mer til et sosialt nettverk enn bloggtjeneste. Nå ser det ut til at Google har skjønt alvoret også.

Enklere å lage pent utseende

Nye Blogger bruker Google Web Toolkit, som er et utviklingsverktøy for å bygge og optimalisere avanserte nettleserapplikasjoner. Den kommer også med et moderne publiseringsverktøy og enda flere muligheter hva gjelder tilpassing av maler. Oppdateringene vil rulles ut i løpet av året, lover Google.

LES OGSÅ:

TEST: Si det med en blogg

Google innfører også en ny sosial funksjon for å oppdage nytt innhold på nettet. Avhengig av hva slags blogg du er inne på, finner Blogger nøkkelord og lister dem opp i en rullegardinmeny på bloggen, hvor brukere enkelt kan hoppe mellom ulike nettsider med samme tema.

Ifølge Google har Blogger over 400 millioner aktive lesere daglig. Les mer Blogger-nytt på Googles egen blogg her .

Via IDG News.

LES OGSÅ:

Wordpress under voldsomt angrep

Les om:

Nett-tjenester