Google Street View i Norge

Google Street View i Norge

Nå kan du beskue gatene i norske storbyer fra Google Maps.

Google er nå i den spede begynnelse av å rulle ut Street View fra norsk perspektiv i Google Maps. Tjenesten lar deg manøvrere gatene fra bakkeplan via en hel haug sammensydde panoramabilder, som en slags virtuell gåtur.

Tjenesten kan være svært så kjekk om du skal besøke en adresse og lurer på hvordan referansepunkter på veien ser ut fra bakkenivå.

Det er stort sett Oslo, Bergen, Fredrikstad og Stavanger som er dekket i denne omgang, i tillegg til at noen av veiene mellom byene og er dekket. Kristiansand er også til en viss grad dekket. Se bildet over for dekningskart.

Street View i Norge har også blitt lansert for Iphone, slik at Iphone-brukere også kan beskue Oslo fra bakkeplan samtidig som de rusler seg en tur.

Her må du først feste en nål, og deretter klikke på symoblet av en rød mann for å kunne leke.

Personvernstrøbbel

Googles personvernsregler tilsier at personer og bilnummer skal være sladdet via et automatisk uskarphetsfilter.

Computerworld har dog funnet områder i Oslo der det var identifiserbare ansikt i sommervarmen, så teknologien har ikke klart å dekke inn alt.

Computerworld vil rapportere inn funnene til Google.

Google er ikke de første til å lansere en slik tjeneste i Norge.

I starten av 2009 lanserte Sesam sin gatefototjeneste, sydd sammen av 350.000 bilder av Oslo.

En forskjell fra Google er at alle disse bildene manuelt ble gjennomgått for å sjekke at alle avbildede individer var tilstrekkelig uidentifiserbare. Tjenesten ligger nå under Finn, ettersom Sesam ble lagt ned.

Ved det som trolig er en inkurie har Google Maps også klart å legge inn data fra Easyconnect, selskapet bak blant annet 1890 opplysningen. Dermed kan du for tiden skrive en anmeldelse av enkeltpersoner i Google Maps, en tjeneste som nok egentlig er ment for bedrifter.

Les om:

Nett-tjenester