Google Street View tilbake på iOS

Google Street View tilbake på iOS

Google oppdaterer webutgaven slik at gatevisning fungerer på iPhone og iPad.

Det var vært mye ståhei rundt Apples avgjørelse om å erstatte Google Maps med sine egne kart i iOS 6.

Først og fremst på grunn av feilene som har blitt oppdaget - blant annet steder som har flyttet på seg, bygninger plassert i elver og forsvunne togstasjoner.

Kritikken førte til at Apples toppsjef Tim Cook måtte ut og beklage seg i et offentlig brev publisert på selskapets nettsider. Apple har også anbefalt brukerne om å benytte Microsoft Bing eller webversjonen av Google Maps i Safari til de får orden på kartene sine.

Oppdaterer den mobile webutgaven

Den mobile webversjonen av Google Maps fungerer i Safari på iOS, men denne har manglet funksjoner som blant annet Street View. Men i går kunne Walt Mossberg i Wall Street Journal melde i at dette snart ville endre seg. Faktisk allerede i dag.

Det innebærer at Street View nå fungerer i iOS 6 via Safari.

For å bruke gatevisning, gå til maps.google.com og gjør et søk. Nederst i høyre hjørne av nettleseren vil du se den lille Street View-figuren ved siden av pilen for veibeskrivelser. Trykk på figuren, og så vil en ny fane åpne seg med gatevisningen.

Det fungerer helt greit, men flyter ikke like bra som det gjør i en dedikert app.

Om eller når Google kommer til å slippe en egen app for Google Maps på iOS, gjenstår å se. Googles styreformann, Eric Schmidt, sa nylig at selskapet ikke hadde gjort noe med det ennå.

Via Macworld Sverige.

Les om:

Nett-tjenester