Google Talk

Google Talk

Søkegiganten spytter ut programmer som aldri før, og lager selvsagt også et prateprogram.

Google Talk baserer seg på lynmeldingsprotokollen Jabber, som er en åpen protkoll, i motsetning til protkollen som ligger til grunn for Messenger fra Microsoft. Hvem som helst kan lage en klient basert på Jabber, og man kan si at Google Talk er Googles vri på lynmeldingsprogrammer.

Vi mener at Google har lykkes med Google Talk, og det er synd at ikke flere bruker seg av tjenesten. For å kunne benytte Google Talk kreves det at du har en Google-konto. En Gmail-konto gjør for eksempel jobben.

Programmet er brukervennlig, og ikke minst meget oversiktlig. Etter vår mening er selve programmet et av de beste. De unødvendige funksjonene er tonet sterkt ned, og programmet fremstår veldig «rent» og seriøst. Brukervennligheten er bra og det er lett å føre samtaler uten at samtalevinduet blir tilgriset med personlige ikoner og effekter. Det eneste problemet med Google Talk er at det ikke støtter videosamtaler – enn så lenge. Foreløpig er det kun støtte for lyd. Men det tar vel ikke lange tiden før videosamtaler er på plass, kjenner vi Google rett. Anbefales.

Last ned Google Talk her, eller finn ut mer om programmet på google.com/talk.