Google vil friste de yngste

Google vil friste de yngste

Ifølge en fersk rapport har Google planer om flere tjenster rettet rett mot barn.

Skal man sikre seg gode kunder for fremtida, er det en fordel å kapre dem tidligst mulig.

Det er vel kanskje det Google tenker når de nå, ifølge en rapport fra The Information, jobber med en rekke tjeneste og apper rettet direkte mot de yngste brukerne, barn under 13 år.

Til nå har de yngste brukerne vært relativt godt skjermet, blant annet takket være et relativt strengt regelverk i USA. Ikke minst via loven Children's Online Privacy Protection Act (COPPA), som legger en rekke restriksjoner på hva nettselskaper som ønsker å rette seg mot barn under 13 år har lov å gjøre.

En konsekvens av loven er blant annet at selskaper som Facebook krever at brukerne er minst 13 år. Det finnes imidlertid selskaper som leverer tjenester rettet mot yngre brukere, men da med krav om godkjenning og bekreftelse fra barnas foreldre.

Ifølge den ferske rapporten planlegger Google å tilby barnesikre versjoner av en rekke av sine nettbaserte tjenester, samt muligheter for at foreldre enklere skal kunne følg med på hva barna gjør på nettet. Blant tjenesten som skal barnesikres er Youtube, hvor det per i dag er fritt frem for hvem som helst, barn inkludert, å finne alt fra barne-tv-programmer, til relativt grusomme, og lite barnevennlige videosnutter.

Når de nye, barnesikre tjenestene dukker opp er enn så lenge ikke kjent.

Nett-tjenester