Google viser halvparten av alle videoer

Google viser halvparten av alle videoer

Markedsanalysefirmaet comScore la nylig fram tallene for hvor mange videoer som ble sett på internett i juli i år.

Det er ingen overraskelse at Google, med sin Google Video og ekstremt populære YouTube, topper listene, men å bare si at de topper listene virker som en kraftig underdrivelse.

5 av 11 milliarder

Ifølge comScore så amerikanerne 11 milliarder videoer på nettet i juli. Fem milliarder av disse, altså nesten halvparten av alle videoer som ble sett, var kontrollert av Google. Nærmeste konkurrent, Rupert Murdochs Fox Interactive, nådde ikke Google opp til knærne engang med sine fattigslige 445 millioner visninger. Microsoft kom på tredjeplass med 283 millioner visninger.

Unike treff

Også når det gjelder unike treff ligger Google langt over de andre video-sidene. Mens Fox Interactive hadde 55 millioner unike treff fra USA, og Yahoo! Klarte å snike seg forbi Microsoft og inn på tredjeplassen med 32 millioner unike treff, ble Google besøkt av svimlende 92 millioner amerikanere iløpet av juli måned.

Mye tid

Et annet interessant tall som kom fram var at amerikanerne til sammen så på 558 millioner timer med online video i juni. Til sammenlikning er det mer enn fem ganger så mye tid som Clay Shirky, forfatteren av Here Comes Everybody, beregner at det har tatt å lage hele Wikipedia, med alle dets redigeringer og kommentarer, på alle språk.

Er det et problem at en enkeltaktør har kontroll over nesten halvparten av alle videoene som blir sett på nettet, og finnes det gode alternativer? Burde vi bruke mer tid på konstruktive ting, slik som å forbedre Wikipedia, framfor å se på online video? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les om: