Googles nye avisleser

Googles nye avisleser

Google tester en ny tjeneste som skal gjøre det enklere å finne de siste nyhetene.

Google slapp i går en testversjon av en ny tjeneste kalt Fast Flip som skal gjøre det enklere og raskere å lese nyheter på internett.

Fast Flip gir brukeren en rask grafisk oversikt over ulike nyhetskilder. For å lese nyheter må man bla seg mellom artiklene i stedet for å klikke på vanlige lenker som på et vanlig nettsted. Man kan velge om man vil få en oversikt over de siste nyhetene, de mest leste nyhetene og anbefalte nyheter. Man kan også eksempel politikk, sport, teknologi og så videre.

Richard Gingras, administrerende direktør i Salon Media Group, sier til IDG News at han tror at Fast Flip kommer til å kaste lys over hvordan brukeratferd kan endre seg om folk kan lese innhold på nettet raskere. Han tror også at tjenesten vil føre til at folk vil lese mer innhold på nettet og at de vil få en bedre forståelse av innholdet.

- På nettet kan man gå fra side til side, men det tar fem-ti sekunder mellom sidene, så det er ikke en like "surfbar" opplevelse som på papir hvor du kan bla gjennom og se på mange saker veldig raskt, sier Gingras til IDG News.

Fast Flip husker dessuten hva slags type nyheter brukerne lesere og kan på den måten foreslå nyheter den tror brukeren foretrekker.

Til å begynne med henter Fast Flip nyheter fra 36 ulike nyhetskilder som New York Times, Washington Post og Newsweek. Google har planer om å utvide med flere nyhetskilder i fremtiden.

En mobilversjon av tjenesten er tilgjengelig for iPhone og Android-telefoner.

Test Fast Flip her.