Gratis internett på danske busser

Gratis internett på danske busser

Nå kan du snart surfe på nettet fra utvalgte busser i København-området. Målet er å få flere pendlere til å ta bussen.

Nå kan innbyggerne i København snart nyte godt av gratis internett på bussen. I første omgang er det snakk om to ruter, men det kan fort bli flere, skriver danske Computerworld. Målet er å lokke befolkningen til å ta bussen.

Trafikkselskapet Arriva har fra før av innført internettilgang på tog i Midt- og Vestjylland med stor suksess. Og denne suksessen ønsker selskapet å overføre til bussrutene som kjører fra Nørreport til henholdsvis Kokkedal og Fredensborg. Disse to rutene er valgt med omhu.

LES OGSÅ: Krangler om el-billetter

- Man kan si at de er litt spesielle, fordi passasjerene har en gjennomsnittlig reiselengde på 8,5 kilometer. Det er pendlerruter, sier Martin Wex, pressesjef hos Arriva Skandinavia.

Det er teleselskabet 3 som leverer internett til bussene.

Arriva har ikke oppdaget den helt store veksten i antall passasjerer på togene med innlagt internett, men tilbakemeldingen fra passasjerene har vært såpass bra at Wex har stor tro på at tilbudet kan lokke flere til å ta bussen.

- Mange sier at de foretrekker toget på grunn av internettforbindelsen. De er utrolig glade for det, og de benytter nettet til å jobbe, se film eller bare surfe, fortsetter Martin Wex.

LES OGSÅ: Prøv internett på toget

Les om:

Nett-tjenester