Gründer-suksess med timeføring

Gründer-suksess med timeføring

Timely-gründer og utvikler Matthias Mikkelsen er ikke millionær enda, men kan endelig leve på egne vilkår.

For noen måneder siden var Mathias Mikkelsen, gründer og eneste ansatte i Timely, presentert som "Ukas nykommer" her i Computerworld.

Siden da har det gått slag-i-slag for Mikkelsen, med app-suksess og jobbtilbud fra Facebook. Like over sommeren selger han leiligheten i Oslo og flytter likegodt ut til it-verdenens Mekka, the one and only: Silicon Valley.

Mikkelsen savner nemlig miljøet han har blitt en del av der borte over dammen, og i og med at timeføringsløsningen han har utviklet går så bra, er det bare på satse, mener han.

Overveldende respons

Mikkelsens timeføringssystem med navnet Timely, som lar brukeren føre timer proaktivt og fremover i tid, i motsetning til i etterkant som er vanlig.

Nå, knappe fem måneder etter lansering er Timely oppe i 15-16.000 brukere, og omlag 7.500 bedrifter i 101 land. De fleste er frilansere, og suksessen er basert på "word of mouth", opplyser Mikkelsen.

Oppmerksomhet har det også blitt, og både pressen og investorer snuser på enmansvirksomheten fra Oslo.

- Det er helt utrolig, og det har gått over alle forventninger. Jeg er dødsglad, forteller Mikkelsen over telefonen.

Riktignok er han ikke blitt millionær enda, men Timely gjør det allerede så godt at det går an å leve på det. Dette på tross av at alle pengene som tjenes settes inn igjen i selskapet.

Det er heller ingen tvil om at det er travle dager for timeføringsgründeren. Slik det er nå, er det fem stillinger i selskapet som han er alene om for øyeblikket, selv om han er på jakt etter en filanser eller to til å bistå med videreutvikling.

Han synes også det er stas når kunder han tar kontakt med tror selskapet er mye større enn det enkeltmannsforetaket det er. Det er flere som har blitt overrasket og glade for at "sjefen sjøl" tar kontakt med dem.

At Timely virker større enn det er får Mikkelsen også bekreftet på andre måter.

- Jeg fikk for eksempel en telefon fra et stort telekom i Australia. De ville bundle Timely inn i en bedriftspakke, og ville vite hvor mange ansatte jeg hadde til å tilby full support for dem, og bare dem. Jeg brukte ordet "vi", selv om det jo bare er meg, sier Mikkelsen lattermildt.

Slapper av med jobb

Kundestøtte tar mye tid, og det kan nok være vanskelig å tilby dedikert support til et australsk telekom. Mikkelsen sier selv at han er en "produktmann", og selv om han har brukt mye tid på uforutsette saker og ting, som for eksempel nettopp kundebehandling, så jobber han også med å utvide Timely og bringe produktet til Android. Det er viktig for ham å videreutvikle produktet.

- Jeg jobber hele tiden. Gründere tenker ikke på at det er påskeferie. Det som er fint er at ting roer seg litt, for når de andre har ferie, da kan jeg jobbe i fred, sier Mikkelsen.

- Du blir ikke stressa?

- Nei, det er bare gøy. Desto mer det er å gjøre, desto roligere blir jeg. Er det mye på gang, så klarer jeg å fokusere. Selv om det er lange dager og uendelige oppgaver, så er det nettopp dette jeg vil, sier Mikkelsen.

Vil ikke selge

Det skal ha vært flere investorer innom for å snuse på muligheter for investering, men Mikkelsen sier at selv om kapital kunne vært interessant, så går han ikke aktivt ut og leter. Det er viktig at det er de rette folkene med de rette betingelsene, i så til felle.

Og salg er helt utelukket, sier han. Timely er hans eget.

- Hvis noen ringer og vil kjøpe det, så betyr jo det at jeg er på sabla god vei, og da er det jo lurt å si nei. Jeg vil bygge et skikkelig bra selskap, sier Mikkelsen.

- Så hva gjør du når Facebook eller Google ringer og vil kjøpe?

- Jeg tror vel ikke at de nevnte ringer, men jeg fikk henvendelse fra Facebook angående jobb. Det var smigrende, og noe man har lyst til. Vi hadde en lang samtale, men jeg kunne ikke si ja. De forstod, og det var jo superhyggelig, sier MIkkelsen.

Tilbake til Silicon Valley

TIdlig i mai reiser Mikkelsen tilbake til Silicon Valley og San Fransicso. Det er noe spesielt med miljøet, energiet og drivet der borte som han savner. Faktisk så mye at han regner med å flytte dit permanent over sommeren, etter å ha solgt leilighet og puttet pengene inn i Timely.

- Jeg blir så motivert og inspirert av å være der. Det er ubegrensede muligheter, og etter hvert så kan det kanskje bli aktuelt med å skaffe kapital der borte, avslutter Mikkelsen.

Timely er tilgjengelig som app for IOS, med Android under utvikling, og som web-applikasjon. Mer informasjon er tilgjengelig på timelyapp.com.

Nett-tjenester