Det handler om å dele

Det handler om å dele

BKK tror fremtiden består av deling av dokumenter i sanntid.

Videokonferanse er ikke lengre et dekkende ord. Samhandling handler om langt mer enn å sitte på et møterom to forskjellige steder. Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap (BKK) har stor tro på at det blir minst like viktig å vise dokumenter og endringer i sanntid.

- Med denne løsningen kan du se alt hva samhandlingspartneren har på sitt skjermbilde, uavhengig av hvilke applikasjoner mottageren har. Det som skiller oss fra konkurrentene er at vår løsning ikke er avhengig av backend-systemer plassert hos kunden, og at man i utgangspunktet kun trenger lisens ett sted. Det gir en større frihet for kunden, sier Hans Victor Koch, produktsjef i BKK Marked.

Pent å peke

Tjenesten er basert på Cloud Computing, og er bygget opp rundt tanken om at man trenger å se det man skal forklare. Uansett om det er en ingeniør på en oljeplattform eller en grafisk designer er det en stor fordel å vise mottageren en feil på et rør, eller den siste versjonen av en reklamekampanje.

- Man kan sitte og diskutere ting. Peke. Det er som å sitte ved siden av hverandre. Vi har kunder innen ingeniørbedrifter og telemedisin. Det er gjort en god jobb med sikkerhet, og kvaliteten på lyd og bilde er overraskende bra, mener Koch.

Fleksibelt system

Det er lett å koble opp alt fra mikroskop til kamera. Man kan benytte webkamera eller videokamera. På lydsiden kan man ringe opp med fasttelefon, usb-mikrofon eller mobiltelefon.

- Tjenesten er svært fleksibel, og man trenger ikke installere samme utstyr i begge ender. Denne fleksibiliteten er en av de største fortrinnene med denne teknologien, mener Hans Victor Koch, produktsjef i BKK Marked.

(Artikkelen er hentet fra Computerworlds temanummer om it i Bergen)

Les om:

Nett-tjenester