Har Google et hemmelig operativsystem?

Har Google et hemmelig operativsystem?

En tredjedel av alle pc-er som surfer fra Google.com skjuler på en mystisk måte operativsystemet.

Analyseselskapet Net Applications avslører i et intervju med Internetnews at en tredjedel av alle pc-er som surfer ut fra Googles egen IP-adresse på en eller annen måte har skjult datastrengen som forteller hvilket operativsystem som kjøres på klienten.

Net Applications har spesialisert seg på analysere hvilke trender som er på vei opp eller ned når det gjelder bruken av nettlesere og operativsystemer. Informasjonen hentes fra 40 000 utvalgte websider.

På to tredjedeler av Googles egne pc-er det ikke noe problem å se hvilket operativsystem som kjører i bunn. I de fleste tilfeller er det snakk om en Linux-distribusjon. Det som er merkelig er at denne informasjonen er umulig å hente ut fra den siste tredjedelen av maskinparken.

Aldri sett det før

- Vi har aldri før sett et operativsystem hvor user-agent strengen er fjernet, sier markedssjef på Net Applications, Vince Vizzaccaro, i et intervju med Internetnews .

- Jeg tror du må gjøre noe spesielt for at det her skal skje. Det er ikke noe vi tidligere har sett med en proxyserver. Alt jeg kan si er at en stor del av Googles datamaskiner skjuler sitt operativsystem, fortsetter Vince.

Internetnews skriver videre at en proxyserver ikke skulle filtrere bort operativsystemet ettersom det også vil blokkere annen informasjon den bakenforliggende klienten sender ut.

Den tredjedelen av datamaskinene fra Google som surfer med det mystiske operativsystemet har for eksempel ikke filtrert bort hvilken nettleser de benytter - bare operativsystemet.

Google har ikke villet kommentere saken ovenfor Internetnews siden de har en policy om å ikke kommentere rykter.

Spørsmålet som er mest interessant å stille er ikke hvordan de gjør det, men hvorfor Google ønsker å sensurere denne informasjonen ovenfor omverdenen?