HD-konferanse til alle

HD-konferanse til alle

Polycom gjør det mulig å gjennomføre HD-konferanser mot flere deltakere samtidig – også de som ikke har HD-kvalitet i sine systemer.

Polycoms RMX 2000 er navnet på selskapets plattform for multimediekonferanser i sanntid med full HD-kvalitet for lyd, bilde og presentasjonsmateriell. Når nå versjon 2.0 er lansert, er det med en programvare som gir mulighet for kundene å kombinere deltakere/kontaktpunkter med ulike oppløsninger.

Det vil si at funksjonaliteten opprettholdes selv om deltakerne bruker en blanding av (High definition HD, Standard definition (SD) og Common intermediate format oppløsning (CIF).

- Majoriteten av de videokonferansesystem som brukes i dag er ikke HD-kapable, men mange kunder er interesserte i å gå over til HD en gang i fremtiden, sier Ira Weinstein som er analytiker hos Wainhouse Research.

RMX 2000-plattformen er optimalisert for bruk på IP-nettverk og er laget fra grunnen for å være i sentrum for et unified communication-nettverk. Systemet byr på veivisere, automatisert systemovervåkning, predefinerte profiler og standard web-grensesnitt for en sømløs integrasjon til it-miljøer.

Det er støtte for både Session Initiation Protocol (SIP) og H.323-standarder, og det hele er bygd på et Linux-basert system. Via en standard XML API kan man rulle ut tredjeparts konferanseapplikasjoner. Sikkerheten ivaretas ved autentisering gjennom en ekstern LDAP eller Active Directory-database. Videre finner vi AES-kryptering på alle porter og flere nivåer av administrative tillatelser.

Mer informasjon finnes på Polycoms nettsider.

LES OGSÅ: Ny vri på ip-telefoni for småbedrifter

Nett-tjenester