HD-videomøter fra Microsoft

HD-videomøter fra Microsoft

LifeCam Cinema sikter seg inn mot både bedrifts- og privatmarkedet. 720p-sensor, diskret størrelse og lav pris lokker, men er det godt nok til bedriftsbruk?

Med vår test av Tandberg PrecisionHD USB Camera friskt i minne gikk vi løs på LifeCam Cinema fra Microsoft. Selv om likhetene er flere på papiret, er forskjellene store når det gjelder fysisk størrelse og pris.

Det er liten tvil om at HD-oppløsning er nødvendig for å gjennomføre et godt videomøte, ikke minst i bedriftsbruk. Dermed har begge disse kameraene løftet nivået og gjort videomøter mer attraktivt enn tidligere. I likhet med Tandbergs kamera, byr også Microsofts nye kamera på opptil 30 bilder i sekundet. Det finnes også autofokus, men denne funksjonen er etter vår mening bedre i Tandbergs kamera.

Microsoft byr også på teknologi (ClearFrame) som skal optimalisere bildet i omgivelser med lite belysning, samt gi mindre forstyrrelse i bildet. En glassbasert linse skal ifølge Microsoft gi klarere videokvalitet samtidig som spesielt hjørnene skal forbli klare. Den innebygde mikrofonen fjerner bakgrunnslyder og reduserer forstyrrelser fra andre elektriske enheter.

Kameraet kan festes på toppen av flatskjermer, men det står ikke like stabilt som i Tandbergs tilfelle. Vi savner også mekanisme for å lukke linsen fysisk i Microsoft-kameraet.

LES OGSÅ: Profesjonelt webkamera fra Tandberg

LifeCam Cinema er spesielt laget for å virke sammen med Windows Live Messenger og Microsoft Office Communications Server 2007 R2. Via et knappetrykk på toppen av kameraet kan man starte en videosamtale. Via et medfølgende verktøy kan man få opp bilde og innstillingsmuligheter. Man kan også sette inn en rekke morsomme effekter hvor man for eksempel kan få kaninører.


LifeCam Cinema fra Microsoft gir videomøter i høy oppløsning til en billig penge.

Vårt totalinntrykk tilsier at Microsoft her tilbyr har en god løsning som gir god video og integrasjon med Live Messenger. Sammenlignet med Tandberg PrecisionHD USB Camera er kvaliteten noe lavere, men til en femtedel av prisen får man mye for pengene. Bruksområdene kan også være litt forskjellige, og man bør uansett velge ut i fra behovet man har.

LifeCam Cinema kommer i en 60 pakk som er rettet mot bedrifter og 1 pakk som er rettet mot konsumentmarkedet. Veilende pris i butikk til sluttkunde er 699 kroner inkl. mva. Du finner mer informasjon på microsoft.com/hardware/digitalcommunication/ProductDetails.aspx?pid=008.

Nett-tjenester