Hemmelig flysimulator i Google Earth

Hemmelig flysimulator i Google Earth

Se, vi flyr til Bergen!

En blogger har ifølge Slashdot oppdaget at Google har gjemt en flysimulator i siste versjon av Google Earth. Vi tok oss noen prøveturer, fra Værnes, Gardermoen og Flesland. Og kan bare konkludere med at dette var moro, gitt.

Ingen slår Google når det kommer til å samle opp satelittbilder og flyfotos av hele verden. Disse har vi hatt mye glede av i Google Earth. Men en ting har manglet: Muligheten til å fly som vi selv ville gjennom landskapene.

Uten å si så mye som et kvekk, har altså Google lansert denne muligheten nå, og de har vel bare gått og gledet seg til en eller annen fant ut hvordan han startet opp den skjulte flysimulatoren.

Selv om de som er vant til Microsoft Flight Simulator sikkert synes dette er primitive greier, tror jeg funksjonaliteten holder i lange baner for de fleste av oss som ikke er simulatornerder.

Simulatoren inneholder hele 28 tastaturkontroller, og det er mulighet for å benytte joystick for de som har det. Også force-feedback skal fungere, uten at vi har testet.

Slik gjør du det
For å starte Flight Simulator, åpner du Google Earth (last ned gratis her). Trykk Ctrl-Alt-A (på Mac OS X : Command-Option-A). Deretter velger du fly, enten F16 eller propellflyet SR22.

I samme dialogboks velger du om du skal starte å fly nøyaktig der du befinner deg i Google Earth, eller om du vil velge en flyplass fra en liste.

Selve styringen gikk helt greit med tastatur. Kunsten er å ikke holde tastene inne for lenge av gangen. Her er en liste over alle tastaturkontrollene. Og under disse bildene av Bergen finner du en Youtube-video med en demonstrasjon:

Hvorfor valgte vi Bergen? Jo, fordi Bergen Kommune har vært flinke, og sendt inn høyoppløste flyfotos til Google.

Flotte firefeltsveier...

Bergen er omgitt av fjell.

Brann stadion.

LES OGSÅ: Google-triksene du bør kunne