Hemmelige Google Disk-triks

Hemmelige Google Disk-triks

Her er noen godt bevarte Disk-triks som du ikke visste om.

For at «vanlige» skrivebordsapplikasjoner skal utvides med ny funksjonalitet, må man laste ned og installere en ny versjon.

Dette kan gjøres enten manuelt eller direkte fra programmet. Med nettapplikasjoner er situasjonen derimot annerledes. Her kan programvareutviklerne endre funksjonalitet uten at man blir varslet på forhånd.

Helt siden lanseringen av lagringstjenesten Google Disk, har Google foretatt både små og store oppdateringer. De største oppdateringene er som regel synlige for det blotte øyet, men det finnes også mange oppdateringer som Google ikke forteller deg om. Vi har samlet to av de beste skjulte triksene som Google ikke forteller deg om, men som kan gjøre deg til en mer effektiv bruker.

Dra og slipp-trikset: du må ikke trykke på Last opp-ikonet hver gang du skal laste opp en fil. Bruker du en nyere nettleser som for eksempel Google Chrome eller Mozilla Firefox, kan du dra og slippe filene du ønsker å laste opp fra din maskin og rett i nettleservinduet.

Hurtig opplasting av mapper: Dra og slipp-trikset som vi viste ovenfor har hittil vært kun begrenset til enkeltfiler. Google oppdaterte nylig Disk slik at man kan også dra og slippe hele mapper også.

Utvid Google Disk med applikasjoner: Google Disk er mer enn bare en lagringstjeneste. Det finnes flere applikasjoner der ute som er utviklet med tanke på Google Disk. I Googles nettbutikk for nettapplikasjoner finnes det en egen kategori med liste over applikasjoner som er laget for Google Disk. Du finner en komplett oversikt over de populæreste Disk-applikasjonene her: goo.gl/ULnXn

Bonustips: bruker du Chrome som standardnettleser, kan du utvide Chrome med en tilleggsmodul som gir deg umiddelbar tilgang til Google Disk. Installerer du tilleggsmodulen som du kan laste ned fra denne adressen: goo.gl/YS46a slipper du å skrive inn adressen til Disk når du trenger å bruke tjenesten.