Her er årets vanligste passord

Her er årets vanligste passord

"Passord" holder stand som verdens mest brukte passord. Men se opp for "ninja"!

Sikkerhetsselskapet Splashdata har gitt ut sin årlige liste over de mest vanlige passordene på Internett. ”Password”, ”12345”, og ”12345678” er (fortsatt) de tre mest vanlige.

Det melder Computerworlds Nyhetstjeneste.

Listen over de mest vanlige passordene er basert på fil-dumper fra hackere. Splashdata bemerker at 2012 hadde flere høyprofilerte sikkerhetsbrudd, som for eksempel Yahoo, Linkedin og eharmony. Selskapet sier at de gir ut en slik årlig liste for å øke bevisstheten rundt for dårlige passord.

Antagelig gjør de det også for å fremme seg selv som sikkerhetsselskap.

Tall og bokstaver en bedre kombinasjon

I tillegg til vanlige, dumme passord som ”abc123”, inneholder listen også noen rare gjengangere som ”Monkey”, ”baseball” og ”Shadow”. Et par nye passord som dukket opp på listen er ”Jesus”, ”ninja” og ”mustang”. Alle disse havnet blant topp 25.

”Password1” var en av de eller mest populære passordene i år, og dette ser Splashdata på som positivt, da dette kan bety at selv om ”password” er et svakt passord, begynner kanskje folk å innse at en kombinasjon av bokstaver og tall er det beste.

Dette vet nok de aller fleste allerede, altså at den beste kombinasjonen består av både bokstaver, tall og symboler. Om du er redd for at du ikke vil klare å huske et langt passord, kan du alltids sette sammen mange, og bruke understrek mellom ordene. Det er jo som regel slik at jo lenger passordet ditt er, jo tryggere er det.

Vær sikker

Hvis dette høres for komplisert ut finnes det alltids eksterne verktøy som kan hjelpe deg, som LastPass, 1Password, Roboform, ewallet, SplashID eller Keepass.

Her er lista over de verste passordene i 2011.

Nett-tjenester