Her er nye WiMP

Her er nye WiMP

Musikktjenesten WiMP snart klar med ny desktopversjon.

Hvis du venter på en ny versjon av WiMP, trenger du ikke å vente lenge.

Den norske musikktjenesten holder i disse dager på å teste ut en ny desktopversjon med fornyet brukegrensesnitt og flere nye funksjoner.

WiMP forteller oss at de har fokusert på å synliggjøre redaksjonelle tips og anbefalinger i den oppdaterte musikkspilleren for Windows, Mac og Linux.

- Du vil raskt finne en mengde nyheter og et helt nytt utseende med flere bilder, mer beskrivende tekster og lett tilgjengelige oversikter samt nye funksjoner, som vil gjøre det enda lettere å finne musikk som passer en hver anledning, får vi opplyst i en e-post.

Mer oversiktlig

WiMP 2.0 kommer med endringer så å si over hele fjøla. Når du starter opp programmet vil du se at venstremenyen med spillelister, favoritter og venner er lagt opp annerledes. De tekstlige henvisningene er mindre og alt fremstår mer oversiktlig enn før. Hovedsiden er også redesignet, det er enda mer fokus på grafisk fremstilling av innhold. Mindre tekst og rot.

De fleste undersider har også blitt fornyet i mer eller mindre grad. På artistsider er profilbildene større, relaterte artister har fått bilder og det er lagt til mer aktuelt innhold. På albumsidene er det mer informasjon og relatert innhold. Det finnes en lengre albumomtale nederst, og de såkalte Popyoular-vurderinger er blitt mer fremtredende - man har rett og slett fylt opp tomrom med relevant info. Nyttig for musikkelskerne!

WiMP Radio

Ellers har det blitt introdusert en ny funksjon kalt WiMP Radio som omtales som et "lavterskeltilbud til deg som bare vil velge en type musikk og trykke på Play!". Det ser ikke ut til å være snakk om radiofunksjonalitet som vi kjenner fra for eksempel Spotify, snarere en forhåndsdefinert sjangerliste. Et par kanaler er allerede lagt til (høstmusikk, undergrunn, club & dance, rock og goldies), mens flere vil komme etter hvert.

Bedre spillelister

Så har det i venstrelinjen endelig blitt mulig å sortere spillelister. Du kan sortere etter dato lagt til, tittel og antall låter. I undersiden for spillelister er det nå mulig å gjøre spillelistesøk. Denne undersiden har også fått egne kategorisider, så du kan enklere finne musikk for ulike type anledninger.

WiMP har alltid hatt en funksjon kalt favoritter, som gjør det mulig å markere en sang, et album, en artist eller spilleliste som favoritt som er lett tilgjengelig fra venstremenyen. Nå utvides dette konseptet for spillelister med en følgefunksjon, som i grunnen virker å være favoritter bare under et nytt navn. Du kan altså følge spillelister fra WiMP, dine venner eller andre ved å trykke på en Følg-knapp øverst til høyre i spillelisten.

Bokmerker

I WiMP 2.0 er det også blitt mulig å opprette snarveier til undersider i egen bokmerke-seksjon helt nederst i venstremenyen. Du kan lage en snarvei til alt fra siden til din favorittsjanger, til musikk fra gjesteredaktører eller Facebook-venner. Kjekt for supperrask tilgang til innhold uten å måtte gå innom favoritter.

Facebook-integrasjonen er dessuten utvidet slik at du kan se siste WiMP-aktivitet fra dine venner i programmet. Du får ikke se hva venner hører på til enhver tid, men du kan se hva slags innhold de legger til i spillelister og favoritter.

Kommer snart

WiMP bruker fortsatt Adobe sin AIR-løsning, hvilket kan gjøre brukeropplevelsen kan være litt mindre responsiv først og fremst på eldre maskiner. Vi har ikke gjort noen grundige undersøkelser på om den nye betaversjonen er kjappere enn før, men vi har opplevd at den kunne til tider henge litt og at søk ikke alltid fungerer som det skal.

Nøyaktig når WiMP 2.0 slippes i ferdig utgave er ikke kjent, men det er mulig å prøve den nye versjonen allerede nå. Les mer på WiMPs Facebook-side om det.

Les om: