Hermer etter Facebook

Hermer etter Facebook

Projectplace har integrert en ny funksjon i sitt samhandlingsverktøy. De håper at en ny liker-funksjon skal gjøre brukere mer aktive når de har dårlig tid til å kommentere.

"Liker"-funkjonen i Projectplaces dialog og samhandlingsverktøy er den første av flere tiltak selskapet arbeider med for å styrke sitt prosjektsamhold.

Ønsker mer sosial atferd

Projectplace håper at funksjonen skal oppfordre prosjektdeltakere til ytterligere sosial atferd og hyppigere bidrag og oppdateringer tilknyttet prosjektenes fremdrift og utvikling.

- Dette er grunnen til at vi har implementert en "Liker"-funksjon inspirert av Facebook i den nye versjonen av dialog- og samhandlingsverktøyet i Projectplace, sier Arild Falck, Norgessjef i Projectplace i et pressenotat.

Nyttig for prosjektledere

Falck tror at prosjektlederne vil sette pris på et verktøy som de kjenner fra andre plattformer.

- Med denne funksjonen får prosjektlederen et velkjent og effektivt verktøy som kan benyttes til blant annet å belønne ønsket atferd i prosjektet, for på den måten å bedre prestasjonen og øke motivasjonen blant de som er involvert i prosjektet, mener Falck.

Vil skape tillitt

Én av de viktigste årsakene til at Facebook oppnådde suksess med verktøyet er muligheten for å vise at man liker andre brukeres statusoppdateringer, bilder, videoer og lenker.

- Positiv tilbakemelding fra omgivelsene skaper tillit, og reduserer trangen til å forsvare seg. Ved å tilpasse atferden i forhold til andre i omgivelsene våre vil gruppen jobbe, kommunisere og samhandle mer effektivt, mener Falck.

Funksjonen ble opprinnelig utviklet for sosiale medie-plattformer, men er brukt i samhandlingsverktøyet for å styrke Projectplace sin satsning på Social Project Management.

Les om: