Hjelper svaksynte skolebarn

Hjelper svaksynte skolebarn

Svaksynte barn ser tavlen med Sonys nyeste videokonferanse-kamera.

Sony lanserer nå fire nye videokonferansekameraer. Forut for lanseringen er kameraene blitt testet blant annet her i Norden.

Det er en svensk skole som har prøvd de nye kameraene, blant annet for å finne ut hvordan de kan brukes av svaksynte skolebarn. Her har synshemmede barn fått bruke kameraene til selv å zoome inn på tekst og tegninger på tavlen som de har vanskelig for å se klart uten slik teknologisk bistand.

Fire nykommere

Det er i alt fire nye videokameraer som nå lanseres av divisjonen av Sony Europa som kalles Image Sensing Solutions. To av kameraene opererer i full HD (1080p med 30 bilderuter per sekund), de to andre i SD.

Kameraene er blitt betatestet av en rekke OEM-leverandører, som vil tilby kameraene i løsninger for skoleverket, kringkasting, sikkerhetsbransjen og – naturligvis – videokonferanser.

De to HD-modellene bærer navnene EVI-H100S og EVI-H100V og benytter den nyeste 1/2.8-type Sony Exmor CMOS-sensor. SD-modellene heter EVI-D90 og EVI-D80 og benytter CCD-sensorer.

Alle de fire kameraene er tilgjengelig i sort eller «tak-hvitt» og vil bli presentert på en rekke fagmesser i Europa i tiden som kommer. Prisen på de nye kameraene er ikke kunngjort.

Informasjon om Sonys konferanse- og overvåkningskameraer finnes her .

Les om: