IBM kjøper nettkonferanser

IBM kjøper nettkonferanser

IBM kjøper Webdialogs for å ruste opp sitt tilbud innen enhetlig kommunikasjon.

IBM har allerede sluttført kjøpet av Webdialogs Inc., og skal nå innlemme selskapet i sin Lotus-portefølje. Det amerikanske selskapet tilbyr webkonferanse- og kommunikasjonstjenester, og har over 500 000 brukere på verdensbasis. IBMs kunder skal dermed kunne bruke webkonferanser i Lotus Sametime og tjenestene blir også integrert i samarbeidsproduktene, som Lotus Notes.

LES OGSÅ: Ny Lotus Notes og Domino lansert

Cisco Systems og Microsoft har allerede beveget seg aggressivt inn på markedet for såkalt enhetlig kommunikasjon, som kombinerer all form for interaktiv tale- og datakommunikasjon med teknologier for å komme i kontakt med en person i sanntid.

IBM har valgt en annen fremgangsmåte, og bygger ikke en egen pakke av kommunikasjonsmidler, men skal i stedet sikre seg kompatibilitet med tredjepartsprodukter. Webdialogs tilbyr webkonferanser som en tjeneste (software-as-a-service) og med et åpent klassebibliotek, som gjør det enkelt for partnere å tilpasse og integrere tjenesten i applikasjoner, produkter og andre tjenester.

- Kjøpet av Webdialogs gjør oss i stand til nå en økende del av markedet som foretrekker å kjøpe webkonferanser som en tjeneste, sier Michael Rhodin, direktør for IBM Lotus Software, i en pressemelding.

LES OGSÅ: IBM med talegjenkjenning på hindi

Rhodin begrunner kjøpet med at Webdialogs var det mest brukervennlige alternativet, installasjonen på kundenes pc-er skal ikke engang kreve brukerstøtte fra it-avdelingen. Tjenesten skal appellerer til både små- og mellomstore virksomheter, i tillegg til IBMs tradisjonelle målgruppe, nemlig større virksomheter.

- IBM vil nå kunne tilby konferansetjenester uten sidestykke, for selskaper av alle størrrelser, mener Rodin.

Les om:

Nett-tjenester