IBM med nettleser for blinde

IBM med nettleser for blinde

IBM vil snart lansere en nettleser som gjør multimedieinnhold tilgjengelig for blinde og svaksynte.

Det nye produktet har fått kodenavnet Accessibilty Browser, eller A-Browser, og er utviklet av en blind IBM-ansatt i Japan, skriver BBC News.

Nettleseren vil gi blinde og svaksynte samme kontroll over multimedieinnhold som normalt seende mennesker har, lover IBM.

Den økende bruken av video og lyd på nettet har gjort det vanskelig for denne gruppen å følge med på utviklingen. Skjermlesere og selv-snakkende nettlesere takler ikke video og animasjon. Mye av multimedieinnholdet starter også opp så snart en nettside er lastet og dette kommer ofte i konflikt med skjermleserprogramvaren.

Ved å bruke A-Browser kan en svaksynt person kontrollere medieinnholdet ved å benytte tastaturtaster istedenfor en mus. Nettleseren gjør det også mulig å senke og øke farten på avspilling av videoinnhold og tillater et ekstra lydspor tilrettelagt for blinde. En egen volumkontroll lar brukeren tilpasse de forskjellige lydkildene uavhengig av hverandre.

Nettleseren er utviklet av IBMs Dr Chieko Asakawa, en blind forsker som jobber på selskapets laboratorium i Tokyo. IBM håper å være på markedet med A-Browser i løpet av året.

Les om:

Nett-tjenester