Er iCloud Apples nye tjeneste i skyen?

Er iCloud Apples nye tjeneste i skyen?

Apple har skaffet seg rettighetene til domenet iCloud.com for 4,5 millioner dollar.

Men hva skal domenet brukes til? Mange tror nå det er navnet på Apple kommende nettjeneste for musikk, filmer og bilder.

I midten av forrige uke meldte GigaOM at Apple hadde kjøpt opp domenet iCloud.com fra et svensk selskap kalt Xcerion. Wall Street Journal hevder nå å ha fått bekreftelse på oppkjøpet.

Ifølge rykter skal prisen for domenet ha vært 4,5 millioner dollar, omlag 23,5 millioner kroner, men om dette stemmer er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ:

iOS-fremtiden avsløres 6. juni

Musikk, bilder, filmer

Hva iCloud.com skal brukes til er enn så lenge uklart. Ifølge AppleInsider er imidlertid tanken at domenet skal bli hjem for Apples nye skytjeneste, som sannsynligvis kommer til å bli vist frem på Apples årlige utviklerkonferanse i begynnelsen av juni. Tjenesten er tenkt til å erstatte den nåværende nettjenesten MobileMe.

- Ifølge folk med kjennskap til saken, holder Apple på å forberede betaversjoner av både iOS 5.0 og Mac OS X Lion i forkant av sin årlige utviklerkonferanse. Operativsystemene er integrert med en tjeneste kalt "iCloud", som vil gjøre det mulig for brukere å synkronisere mye av den samme informasjonen de kan med selskapets eksisterende MobileMe-tjeneste i dag, som bokmerker, e-post, kontakter og iCal-hendelser.

LES OGSÅ:

Slutt på MobileMe- og iWork-rabatter

Rykteflom

Til forskjell fra MobileMe sies det imidlertid at iCloud også vil kunne brukes til å lagre store mengder musikk, filmer og bilder. Apples gigantiske serverpark i North Carolina som snart er klar for å tas å bruk, spiller visstnok en sentral rolle i den nye tjenesten, skriver Macworld.se.

Det har lenge gått rykter om at Apple har planer å relansere MobileMe som en gratis tjeneste for å konkurrere med lignende tjenester fra Google og Microsoft. MobileMe brukes i dag for synkronisering av e-post, kontakter, kalender og data mellom datamaskiner og iOS-enheter.

Amazon lanserte nylig en nettjeneste for lagring av musikk og andre filer kalt Cloud Drive som også menes å være en konkurrent til Apples angivelig nye tjeneste.

iCloud.com ser forsatt ut til å være i Xcerions hender, men peker nå til adressen CloudMe.com, som altså er det nye navnet på den svenske lagringstjenesten. Ifølge Whois-databasen er Xcerion listet som eier av iCloud.com ut 2018.

Apple har lovet å avsløre fremtiden til iOS og Mac OS på årets utviklerkonferanse WWDC, som sparkes i gang mandag 6. juni i San Francisco.

LES OGSÅ:

Apple har begynt å teste iOS 5.0

Nett-tjenester