iCloud-tilbud løper straks ut

iCloud-tilbud løper straks ut

Tidligere MobileMe-kunder mister 20 gigabyte gratis lagring ved månedsskiftet.

Dersom du er tidligere MobileMe-brukere som har gått over til iCloud, mister du snart 20 gigabyte med gratis lagring.

For å lette overgangen fra den gamle skytjenesten til den nye tilbød Apple nemlig tidligere kunder 20 gigabyte ekstra lagring i tillegg til de 5 gigabytene som er inkludert som standard.

MobileMe-kunder fikk altså totalt 25 gigabyte med gratis lagringsplass i iCloud. Nye kunder får bare 5 gigabyte gratis.

Den gamle MobileMe-tjenesten stengte imidlertid for godt den 30. juni, og nå er tilbudet i ferd med å renne ut. Apple har begynt å varsle tidligere kunder om at iCloud-kontoene deres vil bli redusert fra 25 til 5 gigabyte den 30. september.

Slett eller oppgrader

Opprinnelig gjaldt tilbudet om ekstra iCloud-lagring frem til 30. juni, men tidligere i år Apple utvidet fristen til slutten av september.

- Dersom du ikke tar grep før nedgraderingen trer i kraft, vil sikkerhetskopier til iCloud stoppe, og apper vil ikke lenger kunne lagre dokumenter til iCloud, skriver Apple i en e-postmelding til kunder.

- Du kan enten frigjøre plass eller avbryte nedgraderingen for å beholde nåværende lagringsplan i ett år til.

Ifølge The Verge blir ikke eksisterende data slettet dersom man ikke foretar seg noe innen fristen, men nye synkroniseringer vil bli stoppet og nye data vil ikke bli lagret. iCloud-brukere kan kjøpe ekstra lagringsplass mot en kostnad på 140 kroner for 10 gigabyte, 280 kroner for 20 gigabyte og 700 kroner for 50 gigabyte.

For å sjekke hvor mye iCloud-lagringsplass du bruker, gå til Innstillinger > iCloud > Lagre og kopiere på din iOS-enhet eller iCloud-kontrollpanelet på en Mac eller Windows-pc.

Informasjon om hvordan du kan frigjøre lagringsplass på iCloud-kontoen din kan du lese på Apples nettsider her. Informasjon om hvordan du skaffer ekstra lagringsplass finner du her.

Nett-tjenester