IE holder stand mot Firefox

IE holder stand mot Firefox

Til tross for verdensrekord i antall nedlastinger i juni, bremser veksten for Firefox.

En fersk undersøkelse fra analyseselskapet Net Applications blant sine 40 000 kunder viser at Firefox hadde en markedsandel på 19,2 prosent ved utgangen av juli måned. Til tross for verdensrekord i antall nedlastinger av Firefox 3.0 i midten av juni, klarte altså ikke Mozillas nettleser å bryte grensen på 20 prosents markedsandel, som mange hadde forventet.

LES OGSÅ: Firefox fikk plass i rekordboken

Tvert imot viser tallene at veksten avtar for den populære nettleseren som er basert på åpen kildekode. Utbredelsen av Firefox økte bare med 0,2 prosentpoeng i juli, det er vesentlig lavere enn veksten på 0,6 og 0,7 prosentpoeng i mai og juni, og under halvparten av den gjennomsnittlige veksten i løpet av det siste året.

– Jeg trodde Firefox skulle ha 20 prosent av markedet i juli. Nå ser det ut som om det vil ta ytterligere noen måneder, sier markedssjef i Net Applications, Vince Vizzaccaro, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

IE leder klart

Microsofts flaggskip Internet Explorer holder fortsatt stand med 73 prosent av markedsandelene etter juli måned, uforandret i forhold til juni. I løpet av de siste ni månedene har imidlertid IE gjennomsnittlig tapt markedsandeler på 0,6 prosentpoeng hver eneste måned.

Apples Safari har nå 6,1 prosent av nettlesermarkedet, en nedgang på 0,2 prosentpoeng i forhold til juni, mens norske Opera kun brukes av 0,69 prosent, ifølge Net Applications.

Les hele undersøkelsen her.

Les om:

Nett-tjenester