IE mister grepet

IE mister grepet

Markedsandelen til Internet Explorer spises opp måned for måned.

Ifølge desembertallene fra analyseselskapet Net Applications har bruken av Internet Explorer sunket med 1,6 prosentandeler i løpet av desember. IE står nå for 68,2 prosent av totalmarkedet, noe som er en reduksjon på 10,4 prosent sammenlignet med januar i 2008.

De tapte andelene er alle spist opp av Apples Safari, Mozillas Firefox og Googles Chrome.

Safari økte markedsandelen med 0,6 prosent i løpet av desember og ligger nå på 7,9 prosent. Apples nettleser har dermed økt markedsandelen med over 40 prosent gjennom hele 2008.

Også Firefox økte sin utbredelse med 0,6 prosentenheter i løpet av desember. Nettleseren har nå 21,3 prosent av totalmarkedet.

Det går ikke like raskt med Google Chrome, men også denne nettleseren kunne notere seg en liten økning i desember. Dermed har Google klart å kapre 1,04 prosent av nettlesermarkedet på under fire måneder.

Bak Crome følger norske Opera som har holdt seg stabil med en andel på 0,71 prosent.

Om trenden fra desembertallene vil fortsette i januar er imidlertid usikkert. Ifølge Net Applications må de mange helligdagene i desember ta noe av skylden for at Internet Explorer taper så mye som den gjør. Årsaken er at det er flere hjemmebrukere som surfer på nettet i desember og at folk har lettere for å velge alternative nettlesere hjemme enn på jobben.

Du kan selv sjekke tallene hos Net Application

Les om: