IE9-beta kommer i september

IE9-beta kommer i september

Men Microsoft er fortsatt tause om når nettleseren blir ferdig.

- Vi er veldig oppstilte over Internet Explorer 9 (IE9), som vil komme ut som beta i september, sier Kevin Turner, en av Microsofts direktører, under et pressemøte med Wall Street-analytikere.

Fra før har Microsoft gitt ut begrensede demoer av den kommende nettleseren, men i september skal det altså bli mulig å prøve doningen i sin fulle vigør i reell internettsurfing.

Detaljtause

Etter Turners uttalelse om IE9-beta, ønsket ikke Microsoft å besvare flere spørsmål om nettleseren, inkludert når betabrukere kan forvente en mer stabil versjon og heller ei om betaen vil være åpnes for alle, slik demo-snuttene som er gitt ut så langt har vært.

- Vi har ikke flere spesifikke detaljer på det nåværende tidspunkt å dele om når IE9 Beta vil bli tilgjengelig, sier en talskvinne for programvaregiganten.

Heller ei datoen for når produktet blir ferdig ønsker Microsoft å meddele, men de fleste tror det ikke blir før 2011. IE8 ble beta-lansert i mars 2008, men ble først sendt ut i mars 2009. Er det samme tidslinje for IE9, kommer den i september 2011.

"Kuvending"

Turner hevder også at IE har gjort en kuvending og at nettleseren nå får tilsig av flere brukere de siste to månedene. IE har tidligere måneder dalt nedover når det gjelder markedsandel.

Måleselskapet Net Applications sier IE økte med seks tideler av et prosentpoeng i juni, men at IE tapte brukere i mai. I juni het det seg at IE hadde 60,3 prosent av verdens brukere, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Les om:

Nett-tjenester