IE9 knuser alle på html5

IE9 knuser alle på html5

W3C mener Internet Explorer 9 er bedre på html5 enn konkurrentene.

Internet Explorer 9 (IE9) kommer svært så godt ut i tester utført av standardiseringsorganisasjonen W3C (World Wide Web Consortium), skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Faktisk banker den nylig utgitte «platform preview»-utgaven samtlige konkurrenter.

W3C har testet nettleserne på sju grupper av html5-relaterte temaer. IE9 havner på 100 prosent i fem av kategoriene, deriblant video, lyd og xhtml5. Chrome får full pupp i fire kategorier, Opera og Firefox får hundre prosent i tre kategorier. Dårligst ut kommer Safari, som får full skår i bare to kategorier.

Les også.

Visma satser alt på html 5

Den eneste html 5-kategorien der IE9 kommer på jumboplass, er innen Getelementsbyclassname-funksjonaliteten, der Microsofts testutgave får 83 prosent. Google får 100 i denne kategorien. Hvis du er nysgjerrig på hvilke andre kategorier de ulike nettleserne vinner og taper på, kan du selv sjekke ut de 212 enkelttestene her.

W3C understreker at det er viktig for webutviklere at nettleserleverandørene implementerer standardene riktig for at nettsidene skal kunne se like ut uavhengig av hvilken du bruker, og oppfordrer til mer testing for å oppnå en mer samkjørt nettleserverden. Enn så lenge skal en ikke se bort fra at den gjengse webutvikler venter med html 5-konvertering til flere nettlesere passerer testene.

Les om:

Nett-tjenester