Ikke bekymret for nettleservalget

Ikke bekymret for nettleservalget

Microsoft tror ikke brukerne vil benytte seg av andre alternativer.

Allerede neste uke starter Microsoft utrullingen av nettleservalget som en automatisk oppdatering til Windows XP, Vista og 7.

Skjermen hvor alle som har IE som standard nettleser skal få velge fritt blant alle typer nettlesere er et kompromiss med EU etter Operas klage om ulovlig binding mellom Internet Explorer og Windows.

Nettleservalget blir regnet som en stor seier for Opera, Firefox og de andre IE-utfordrerne, men Microsoft ser ut til å ta det hele med ro.

- Det er vanskelig å se hvorfor de som kjører Internet Explorer skal bytte. De fleste liker IE, sier Microsofts sjef for Vest-Europa, danske Klaus Holse Andersen til Computer Sweden.

Går tilbake til IE

Andersen tror kun på en kortvarig nedgang i markedsandelene.

- Noen kommer nok til å laste ned en ny nettleser, teste den og så gå tilbake til Internet Explorer, mener han.

Microsofts sverigesjef Per Adolfsson tror ikke en gang at majoriteten kommer til å vurdere et bytte.

– De aller fleste kommer til å si ”takk, men nei takk.” Slik pleier brukere å håndtere popup-vinduer – de bare lukker dem ned, mener han.

Windows-sjef i Microsoft Norge, John Henrik Andersen, tror heller ikke mange vil bytte.

- Man skal alltid være ydmyk i forhold til at det skal være brukernes valg, men mange har et godt og innarbeidet forhold til IE. Vi føler vi at vi har et veldig produkt i Internet Explorer 8, og det kan godt være at vi vil se uttesting av andre varianter over en periode, men vi mener Microsoft best ivaretar brukernes trygghet når de er på nett.

Internet Explorer har en markedsandel på 62,2 prosent ved utgangen av januar. For to år siden hadde IE en markedsandel på 78 prosent, ifølge målerselskapet Net Applications som overvåker 40.000 nettsider, og får inn tall fra rundt 160 millioner unike brukere hver måned.

Les om:

Nett-tjenester