Imponerende fjernmøter fra Tandberg

Imponerende fjernmøter fra Tandberg

Så realistiske som mulig ut i fra dagens teknologi.

Telepresence T3 bygger på samme konseptet som TelePresence-løsningene fra Cisco, men noen forskjeller er det likevel. Likheten går ut på at det er tre 65 tommers skjermer på andre siden av bordet.

Meningen er at motparten skal oppleves som om vedkommende sitter i samme rommet, og etter vår mening har både Cisco og Tandberg nå løsninger som løser dette på en svært god måte.

Tandberg har selv utviklet et nytt c90-kamera (1080p) som de har montert opp-ned over hver av de tre skjermene. Til sammenligning har både Cisco og Polycom montert sine tre kameraer sammen i den midterste skjermen. Vi synes begge alternativene fungerer godt, selv om de ikke treffer optimalt når det gjelder øyekontakt i alle tilfeller.

Mens Cisco i hovedsak benytter sitt IP-telefonapparat til å styre konferansene, så har Tandberg integrert tre store touch-skjermer med et delikat Apple-lignende brukergrensesnitt. Det er svært enkelt å navigere mellom ulike kontorer og starte en ny konferanse. Disse skjermene egner seg også godt til å bruke presentasjoner.

- Vi trenger rundt 2 Mbps per skjerm, og er generelt snille med båndbredden, sier Snorre Kjesbu som er produktdirektør hos Tandberg. Han kan også fortelle at løsningen gjerne inntjenes i løpet av 1,5 år.

T3 er et åpent og fleksibelt system hvor man kan koble til pc-er, men også ta inn konferansedeltakere fra en hvilken som helst annen oppløsning. I bakkant har Tandberg sin Telepresence Server som i ett kabinett kan støtte opptil 144 skjermer. Den er kompatibel med de vanligste endepunktene fra andre systemer for videokonferanser, og gjenkjenner disse automatisk.

Les også: Polycom fornyer HD-porteføljen

Ellers har Tandberg i likhet med Cisco også en løsning med én skjerm og ett kamera. Tandberg kaller denne logisk nok for T1 mens det hos Cisco heter System 1000. Ellers er Tandberg fleksible med hva som kan kjøpes og hvordan det hele settes sammen. Det er ikke sånn at hele rommet må settes sammen og sertifiseres etter strenge regler.

Samarbeider med HP

Tandberg og HP går sammen om å tilby en felles leverandør for telepresence-løsninger, installasjon og overvåking. Dette medfører at HP vil selge alle Tandbergs produkter innenfor dette området, selv om de overlapper med HPs egen Halo-telepresence portefølje.

HP vil dessuten innlemme støtte for Tandbergs produkter i sin Halo Video Collaboration Service.

Les om: