Instagram-bilder forsvinner fra Twitter

Instagram-bilder forsvinner fra Twitter

Kampen mellom Facebook og Twitter tilspisser seg.

Instagram-bilder er ikke lenger synlig i tidslinjen på Twitter, ifølge The Verge.

I stedet møtes brukere med et hvitt tomrom etter å ha klikket på bildet fra Twitters webklient og offisielle mobilapper.

I forrige uke droppet Instagram støtte for såkalte Twitter Cards, som er en form for utvidede Twitter-meldinger som kan vise bilder, videoer, artikkel-forhåndsvisninger og annet som hører til en lenke. For Instagrams del har det betydd at selve bildet vises i miniatyrformat i Twitter-strømmen. Men slik er det altså ikke lenger.

- Instagram har deaktivert fotointegrasjon med Twitter. Som et resultat vises ikke lenger bilde i meldinger eller brukernes bildegallerier. Det er fremdeles mulig å dele lenker til Instagram-bilder, men du kan ikke lenger se bildene på Twitter som før, skriver Twitter i et blogginnlegg.

Alle vil ha bildene dine

Endringen kommer midt i en pågående kamp mellom Instagram/Facebook og Twitter. I juli ble det kjent at Twitter hadde blokkert Instagram-brukere fra å finne Twitter-venner i appen. Instagram-sjef Kevin Systrom hevder på sin side at de to hendelsene ikke har noe med hverandre å gjøre. Årsaken skal være at Instagram vil at brukerne skal se bildene på deres egen nettside, ifølge Systrom.

Instagram har lenge vært en populær tjeneste for Twitter-brukere å dele bilder med, men etter at bildedelingstjenesten ble kjøpt opp av Facebook tidligere i år, har ting endret seg. Instagram rullet nylig ut webbaserte brukerprofiler, og utvidet dermed sin tilstedeværelse utover kun smartmobilen.

Det ryktes nå at Twitter har planer om å utvide bildefunksjonalitet på sin tjeneste. Ifølge AllThingsD skal det være snakk om å tilby bildeopplasting med fotofilterfunksjonalitet, akkurat som Instagram gjør, muligens innen årsslutt.

Bildedeling ser ut til å bli et stadig viktigere satsingsområde for de sosiale nettjenestene, så vi kan sikkert forvente flere nyheter og endringer på denne fronten i tiden fremover.

Nett-tjenester