Instapaper i ny versjon til iPad og iPhone

Instapaper i ny versjon til iPad og iPhone

iOS-appen oppdateres med masse forbedringer.

Instapaper er en nettjeneste med tilhørende apper som fungerer omtrent som en PVR-boks for artikler.

Når du kommer over en artikkel på nettet du ønsker å lese senere, lagrer du artikkelen til Instapaper for å lese den når du har tid. Dette i stedet for å la nettleservinduet stå åpent, noe som kan være forstyrrende dersom du egentlig skal gjøre noe viktig, som for eksempel å jobbe.

Instapaper presenterer dessuten artikkelen fri for reklame og andre elementer fra den opprinnelige nettsiden. ikke bare kan du lese artiklene på et mer passende tidspunkt, men du får også en bedre og distraksjonsfri leseopplevelse.

Instapaper finnes både i nettversjon og som app til både iPhone og iPad. Noe av det beste med appene er at du kan lagre artiklene for offline lesing - perfekt om du skal ut å fly, er på et sted uten nettforbindelse eller rett og slett ønsker å spare penger på datatrafikk.

Tidligere denne uken ble iOS-utgaven av Instapaper oppdatert med både ny layout, bedre lesefunksjoner, flere sosiale muligheter, en integrert søkefunksjon og en rekke andre forbedringer og feilrettinger.

Bedre brukergrensesnitt

Blant de mange nye funksjonene i Instapaper 4.0 er en helt ny design. På iPad er ikke appen lenger bare en liste med artikler, nå presenteres de i stedet i en mer oversiktlig rutevisning. Det føles nesten som man sitter og leser sin egenkomponerte avis.

iPhone-grensesnittet har også blitt oppdatert, og har blant annet fått et nytt svart-hvitt-tema. Statuslinjen øverst på telefonen er nå skrudd av som standard når du leser artikler, slik at du har mer plass å lese på.

Ellers vil mange av artiklene nå vise tittel på nettsted, forfatternavn og publiseringsdato når dette er tilgjengelig. Det er dessuten mulig å dra i rullelinjen; trykk og holde et øyeblikk for å aktivere rask rulling gjennom artikkelen du leser.

Og for lesing på kveldstid har Instapaper fått bedre innstillinger hva gjelder justering lysstyrke. Tidligere bød Instapaper på en "juksemetode" som innebar at man måtte trikse med kontrasten. Under iOS 5 er det endelig mulig å justere lysstyrken på ordentlig.

Og så er det enklere å lese artikler med fotnoter i Instapaper. For de fleste nettsider vil slike notater nå komme i et lite sprettoppvindu når du trykker, i stedet for at du må gå helt nederst i artikkelen. Det er fremdeles mulig å trykke og holde på et ord for å bruke appens innebygde ordbok, men nå er det også mulig å konfigurere Instapaper til å bruke den systembaserte ordboken i iOS 5, i tillegg til å utføre søk på Wikipedia.

Instapaper 4.0 kommer også med noen forbedringer hva gjelder å finne artikler. I tillegg til å fortsette å vise artikler dine venner har "likt" i Instapaper, kan appen nå hente alle linker fra din Facenook-nyhetsstrøm, Twitter-tidslinje eller Tumblr-dashboard.

Den nye søkefunksjonen - bare tilgjengelig til abonnementer som betaler 1 dollar i måneden - søker i hele teksten på alle artikler du noensinne har lagret til Instapaper, uansett om de er ulest, oppført eller arkivert.

Instapaper 4 er en gratis oppdatering til tidligere eiere av appen, og koster 35 kroner for nykommere. Krever iOS 4.2 eller senere. Last ned fra App Store her.

Les om:

Nett-tjenester