Internet Explorer blør kraftig

Internet Explorer blør kraftig

Internet Explorers markedsandel faller rekordraskt, viser ferske tall. Safari fosser frem.

Det er selskapet Net Applications som kan meddele at Internet Explorer gikk ned hele 1,6 prosentpoeng i desember og dermed endte på 68,2 prosent. Nettleseren har med andre ord stupt 10,4 prosentpoeng i løpet av 2008, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Det er Appple, Mozilla og Google som kupper andelene.

Godt Apple-år

Apples Safari durte av gårde i desember. Nettleseren plukket opp 0,6 nye prosentpoeng, og endte dermed på 7,9. I løpet av 2008 har nettleseren økt 41,9 prosent sammenlignet med 2007.

Mozillas Firefox holdt nøyaktig samme marsjtakt i desember, og har nå 21,3 prosent av markedet. Det er en oppgang på 27,3 i løpet av 2008.

Chrome har også økt i desember, og har for første gang bikket én prosent.

Desember = hjemmebrukere

Net Applications, som samler data fra besøkere hos dets tusenvis av klientnettsider, tror en del av Explorers tap og økningen blant de øvrige kan skyldes at det er ferietider.

- Desemberfri innebærer en sterk favorisering av hjemmeværende fremfor bedriftsbrukere. Det øker den relative brukerdelen av Mac, Firefox, Safari og andre produkter som har en relativt høy bruk i hjemmet. All desemberstatistikk må leses i den konteksten, skriver selskapet på sin nettside.

Les om:

Nett-tjenester