- Internet Explorer er kjappest

- Internet Explorer er kjappest

En uortodoks test fra Microsoft mener selskapets nye nettleser slår konkurrentene på fart.

Microsoft har gjennomført tester på hvilke nettlesere som er de kjappeste. Det er kanskje ikke overraskende deres egen nettleser, Internet Explorer 8, som kommer best ut, skriver amerikanske Computerworld.

Selskapet har liten tro på benchmark-tester, blant annet de som rangerer Javascript-ytelse, og hevder at de gir et lite realistisk bilde av nettbruken.

LES OGSÅ: Gratulerer, world wide web!

Testen Microsoft kjører, består i å måle tiden det tar å laste inn 25 av verdens mest populære nettsteder, som blant annet Facebook, Google og Amazon.

Ifølge resultatene fra Microsoft var deres egen nettleser, IE8, raskest på tolv av de 25 nettstedene. Chrome tok andreplassen, og var raskest på ni nettsteder. Firefox havnet på jumboplass, og slo de andre nettleserne kun på ett nettsted.

Andre nettlesere som norske Opera og Apples Safari var ikke med i testen, fordi Microsoft mener de ikke er store nok til å konkurrere mot Microsoft, ifølge produktsjef James Pratt.

LES OGSÅ: Ny nettleser fra Microsoft

Opera og Safari har til sammen mindre enn én prosent av markedet, ifølge de siste tallene fra Net Applications, skriver amerikanske Computerworld.

Da vårt amerikanske søstertidsskrift testet Javascript-ytelsen i nettleserne rett etter Safari 4s betalansering, kom IE8 på sisteplass .

LES OGSÅ: Mobil-Mozilla virker ikke

Les om:

Nett-tjenester