Internet Explorer taper terreng

Internet Explorer taper terreng

Microsofts nettleser gikk på en smell forrige måned, og den nye versjonen kan ha noe av skylda.

I løpet av august falt Internet Explorers (IE) markedsandel med nesten én prosent, melder Computerworld.com. Dette er det høyeste fallet på tre måneder.

Mens IE mistet andeler, tok Firefox, Safari og Opera en større jafs av kaka. IE står ifølge Net Applications tall med 72,2 prosent av markedet, mens Firefox gikk opp med en halv prosent til 19,7 prosent.

LES OGSÅ: Vil fjerne Firefox 2

Vince Vizzaccaro i Net Applications innrømmer at det er vanskelig å si hvorfor IE har falt, men tror det kan ha noe med Microsofts nye betaversjon av IE8.

- Det kan ha noe med saken å gjøre. Om brukerne prøvde IE8, så kanskje de så seg rundt etter andre nettlesere samtidig for å finne ut hvilken de ville bruke, sier Vizzaccaro til Computerworld.com.

LES OGSÅ: - Derfor skal du velge IE

Bruken av IE8 gikk opp med 500 prosent på bare få dager. Før slippet av den andre betaversjonen brukte bare 0,04 prosent nettleseren, men nå viser Net Applications tall at bruken har steget til 0,22 prosent.

Googles nye nettleser Chrome har rundt en prosent av markedet, noe den fikk etter bare ett døgn. Men Vizzaccaro tror ikke nettleseren ennå har tatt andeler fra andre, heller at folk bruker den ved siden av sine vanlige nettlesere for å teste den.

LES OGSÅ: - Vanskelig for Google-nettleser

Les om:

Nett-tjenester