Ipsoft utfordrer norske it-avdelinger

Ipsoft utfordrer norske it-avdelinger

Ipsoft etablerer seg i Norge. Om et år regner nordensjef Per Ottosson med å ha 50 ansatte og en månedlig omsetning på 12 millioner kroner.

Det amerikanske selskapet Ipsoft tilbyr automatiserte administrasjonstjenester bygget på det selskapet kaller remote structure management.

Selskapets løsninger gjør det mulig å levere administrasjonstjenester til kundene uten å måtte være tilstede fysisk. Løsningen overvåker kundens it-systemer, identifiserer problemer og skal kunne reparere inntil 60 prosent av problemene automatisk ved hjelp av "virtuelle teknikere".

For to år siden etablerte Ipsoft nordisk kontor i Stockholm, og i mars åpner selskapet kontor i Norge.

Kan levere til hele Europa

Per Ottosson, direktør for Ipsoft Nordics, er ansvarlig for den nye satsingen i Norge. Han forteller at hovedsatsingsområdene primært vil være telekom, bank og retail, og etterhvert også offshore og utility.

- De to siste er nye bransjer for oss, ellers bygger satsingsområdene mye på den fremgangen vi har opplevd i samme vertikaler i blant annet USA og Sverige.

Ipsoft har noen norske kunder fra før, blant annet Funcom. Ottosson tror at selskapet vil få det norske kontoret raskere opp og gå sammenliknet med etableringen i Sverige.

Årsaken er at Norge er utenfor EU, men med i EFTA, som gjør at Ipsoft kan drifte alle slags tjenester i Europa fra Norge.

- Det er en strategisk plassering. I dag kan vi for eksempel ikke drifte Norge og Sveits fra Sverige, men det er mulig fra Norge.

50 nye ansatte i år

Hittil har selskapet én ansatt på plass i Norge. Johnny Thysing har fått ansvaret for Ipsoft i Norge og rekrutteringen av nye ansatte. I tillegg har to nye ansatte akkurat har underskrevet kontrakt.

Etter planen skal selskapet ha 15 ansatte i Norge i løpet av mai, da driften settes i gang for fullt. Primært er de ute etter teknikere med kompetanse innen drift av komplekse nettverk, servere og databaser.

- Rekrutteringen begynte i september i fjor, men vi kommer til å øke tempoet mot åpningen av kontoret, sier Ottosson.

- Allerede i begynnelsen av neste år skal vi ha 50 ansatte. Det er ti prosent av de 500 ressursene som er tilgjengelig, så det er en spennende oppgave. Men vi håper jo at vi oppleves som mer spennende enn konkurrentene.

Partnervekst

Selskapet selger både direkte og via partnere som Cisco, AT&T og BT. I Sverige jobber selskapet blant annet sammen med Cygate.

- Forretningsmodellen har godt med plass til partnere. Dette er noe vi ønsker å få på plass også i Norge, og vi er primært ute etter partnere med en eller annen form for service provider-fokus.

- Nå bygger opp kontoret med lokale ressurser som kan jobbe med stat, kommune og så videre. Etter det er målet at veksten skal komme fra partnere.

Ipsoft har ikke satt seg noen konkrete omsetningsmål ennå, men Ottosson regner med en omsetning på rundt 6 millioner norske kroner i måneden fra og med halvårsskiftet.

- Vi har pleid å doble hvert år, og det er også målet i Norge. Fra og med neste år skal vi omsette for 12 millioner kroner i måneden.

Utfordrer it-avdelingen

Per Ottosson har lang erfaring fra it-bransjen. Han har tidligere vært svensk landssjef for EMC, og har også erfaring fra blant annet HPs programvaredivisjon og BMC.

- Hvilke erfaringer tar du med deg videre fra EMC?
- Alle it-selskaper jeg har jobbet med hadde mennesker i sentrum, men Ipsoft likner mer på SAP. Systemet styrer, og personer er i større grad ressurser for systemet. Det innebærer at vi trenger mange færre individer, samtidig som kostnadene blir lavere og kvaliteten blir høyere.

Ottosson utelukker ikke at Ipsoft kan møte på utfordringer med norske it-og HR-avdelinger som følge av selskapets forretningsmodell.

- Det har litt å gjøre med beslutningsstrukturen i selskapet. Vi har en høy grad av kundetilfredshet, men når det repetitive arbeidet forsvinner kan it-avdelingen bli usikre. Men i Norge outsourcer man jo til og med bananskrelling til svensker, og da mener vi at man kan outsource administrasjonen også.

Les om: