Itunes større enn ulovlig fildeling

Itunes større enn ulovlig fildeling

En ny undersøkelse gjort blant pre-fjortis-kidsa er oppmuntrende lesing for Apple.

Undersøkelsen, som er gjort av analyseselskapet NPD Group, viser at blant barn i alderen 9 til 14 år er det mer polulært å kjøpe musikk på Itunes enn å laste ned musikk fra nettet ulovlig.

Det betyr neppe at kampanjen mot ulovlig nedlasting er vunnet, men en delseier blant de yngste presumtive nedlasterne kan i alle fall noteres. Ifølge NPD benytter 70 prosent av brukerne i denne aldersgruppen lovlige kanaler. Hele 49 prosent av de spurte i undersøkelsen bruker Itunes.

Men den sterkeste konkurrenten er ikke-autoriserte fildelingstjenesten LimeWire, som får en "markedsandel" på 26 prosent. Myspace, på tredjeplass, brukes av 16 prosent av pre-fjortisene.

Det er oppmutrende for musikkbransjen at såpass mange unge konsumenter nå går lovlig til verks, mener Russ Crupnick, analytiker i NPD.

- På den annen side er det overraskende hvor lite de blir passet på. Musikkbransjen har håpet at juridisk aktivitet og opplæring skal bidra til at foreldre i større grad overvåker ungene digitale musikkvaner, men svært mange barn leder fortsatt musikk via p2p-nettverk. sier Crupnick

Nett-tjenester