Kanonverktøy for researchere

Kanonverktøy for researchere

Test: Diigo er et genialt nytt verktøy for deg som bruker internett til research.

Med Diigo fungerer websider mer likt papir. For eksempel kan du makerere utsnitt i teksten med en markørpenn, du kan sette på gule lapper og du kan samle opp all informasjonen på et eget sted.

All informasjon lagres hos Diigo, slik at du kan logge deg på andre pc-er og få opp akkurat den samme informasjonen, for eksempel de samme markerte utsnittene i websider.

Del informasjonen
I tillegg har Diigo støtte for sosiale bokmerker, á la Del.icio.us og Ma.gnolia. Det vil si at du kan opprette offentlige bokmerker som andre kan se, og du kan opprette grupper som deler bokmerker. Et typisk bruksområde kan være studenter i samme gruppe som vil dele informasjon.

Den funksjonen jeg liker aller best er muligheten til å gå gjennom en artikkel med markørpenn, merke de viktige tingene og deretter med et par knappetrykk sende avgårde en e-post hvor alle avsnittene jeg har merket, er tatt med.

Diigo installerer en egen knapperad i nettleseren din, og har mange muligheter for skreddersøm. Du kan for eksempel sette den opp til å simultant registrere bokmerker på en rekke andre bokmerkingstjenester. Les mer på www.diigo.com .

Les om andre nyttige verktøy i PC World Filguiden .

Les om: