Kantega-datter skilles ut

Kantega-datter skilles ut

Kantegas datterselskap Secure Identity blir et selvstendig selskap, og skifter navn til Signicat. Det nye selskapet skal ut i Europa.

Kantegas datterselskap Secure Identity har på under to år etablert en sikkerhetsportal med en internasjonal id-tjeneste. Nå skal portalen markedsføres under det nye merkenavnet Signicat. Et nytt investeringsselskap skal finansiere videre ekspansjon.

- Det som vi gjør er rett og slett å skille ut denne delen av Kantega i et frittstående selskap. Vår tjeneste for digital identitet på nett har vært solgt siden 2005. Nå ønsker vi å flytte med våre kunder videre inn i Europa, sier Gunnar Nordseth, administrerende direktør i det nye selskapet, til Computerworld.

Kantega har stått bak etableringen av Norges første sikkerhetsportal, som er tatt i bruk av nettbutikker, nettbanker, offentlige nettsteder og andre virksomheter som ønsker en sikker identifisering av internettbrukere. Tjenesten kan i dag identifisere rundt 12 millioner internettbrukere i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

- Signeringsprosesser veldig viktig i betalingstrafikken. Vi ønsker å få alt som tidligere var en papirløsning opp på nett. Flere tilbydere på nett går inn i betalingsløsninger for å gi blant annen kreditt. Denne sammensmeltingen av nettbutikkene og finansieringsløsninger har en god fremtid, sier Nordseth.

LES OGSÅ: Id-tyveriene kan gi strengere lov

Flytter med kundene

Det betyr også at det blir stadig viktigere å kunne identifisere seg på nett, samtidig som det skal være enkelt for kundene å bruke de ulike tjenester.

- Nettkunder må ha innloggingsprosedyrer for hver eneste tjeneste de bruker. Vi ønsker å forenkle dette. For tilbyderne er det viktig at de vet hvem som er i den andre enden, Sier Nordseth.

Kantega har hatt sin løsning i Norden, men Nordseth vil videreføre den til andre deler av Europa.

- Vi flytter gjerne med våre kunder ut til Europa, og ut fra det etablerer vi oss selvstendig. Det gjorde vi i Sverige. Nå ser vi på Storbritannia eller Tyskland. Komplett, som er en av våre kunder, har for eksempel virksomhet i disse alene, sier Nordseth.

Andre store kunder til selskapet er EnterCard, Mercell og SEB, og store norske virksomheter som KLP, Posten og Norsk Pensjon. Signicat har kontor i Oslo og Trondheim.

LES OGSÅ: Tele 2 ble advart

Nett-tjenester