Kindle rett i nettleseren

Kindle rett i nettleseren

Amazon svarer på Googles nettbaserte eBookstore.

Kampen om e-bøkene tilspisser seg. Tidligere denne uken lanserte Google sin nye eBookstore, med e-bøker som blant annet kan leses i en hvilken som helst nettleser. Det har e-bokgiganten Amazon ingen planer om å la gå upåaktet hen. Nå kommer også de med en nettleser-basert versjon av sin Kindle-leser.

Det finnes forsåvidt allerede en Kindle for the Web, men den har en del begrensninger. Du kan bare lese og dele det første kapitlet av en bok, ikke hele boken.

Ferdigversjonen av Kindle for the Web vil imidlertid gjøre det mulig å lese hele bøker i nettleseren, uten noe ekstra programvare installert. Alt innhold, som bibliotek, bokmerker og notater, blir synkronisert på tvers av alle Kindle- og Kindle-kompatible enheter.

Det vil dessuten bli mulig for forlag, forfattere, forhandlere, bloggere og andre nettstedeiere å tilby Kindle-bøker fra sine egne nettsteder, ved hjelp av en egen Kindle for the Web-widget, og tjene penger på dette via Amazons Associates Program.

Slippes tidlig neste år, ifølge Cnet.

Noen ytterligere detaljert rundt Kindle for Web er ikke kjent, men den vil trolig fungere på samme måte som Googles løsning. Betaversjonen kan du altså teste her.

Amazons Kindle-app er allerede tilgjengelig på iPhone, iPad, Android, BlackBerry, samt Mac og Windows. En egen app for Windows Phone 7 kommer snart. I tillegg finnes egne Kindle-lesebrett.

Nett-tjenester