Kjempetrøbbel med Live Messenger

Kjempetrøbbel med Live Messenger

PC World-leserne melder om store problemer etter at Microsoft tvang alle MSN/Live Messenger-brukere over på versjon 8.1. Slik løser du dem.

På grunn av sikkerhetshull i MSN Messenger 6.2, 7.0 og 7.5 og Windows Live Messenger 8.0, bestemte Microsoft seg for å tvinge alle brukerne til å oppgradere til Windows Live Messenger 8.1. ( Les mer om dette her)

I disse dager vil en etter en av brukerne med de gamle versjonene få beskjed om at de ikke får logget seg på, og bli henvist til nedlasting av Windows Live Messenger 8.1.

Misfornøyde brukere
Dette har satt sinnene i kok hos MSN-brukerne. Microsofts offisielle blogger er fyllt opp av innlegg fra misfornøyde og sinte brukere. Mange klager på at Live Messenger 8.1 er svært ressurskrevende, virker tregere og er fylt til randen med unødvendig ekstra funksjonalitet. Andre over mindre detaljer, som at deres emotikoner ble borte og at kontaktlisten viser små grønne menn, i stedet for kontaktbilde, for å nevne noen eksempler.

Sluker minne
På våre test-pc-er sluker Live Messenger 8.1 cirka 22 MB minne. Programmet tar i tillegg nesten 1 MB minne for hvert samtalevindu du åpner. Om du åpner seks samtaler, opptar programmet 27 MB. Det som er svært uheldig er at Messenger ikke ser ut til å ville frigi minnet så snart du har lukket samtalene. Dermed bruker du fort opp minnet med Live Messenger 8.1.

Dersom Live Messenger 8.1 krasjer, kan det være fordi du ikke har siste versjon av Adobe Flash Player.

Mest alvorlig er imidlertid tilbakemeldingen fra mange av våre lesere på at de ikke engang får logget seg på, etter at de har oppgradert.

Dersom du opplever dette problemet, eller at du får logget deg på, men ikke sendt meldinger, har vi dårlige nyheter: Problemet kan skyldes mange ting, og det er ingen entydig løsning som står ut.

LES OGSÅ: Pidgin erstatter MSN Messenger

Microsoft skylder på brukerne
En av Microsofts bloggere hevder at problemene sannsynligvis skyldes brannvegg- eller proxy-innstillinger. Live Messenger 8.1 bruker for eksempel mange flere webtjenester, og det kan derfor være sperrer i brannmuren som hindrer tjenesten i å fungere.

Det er imidlertid mange lesere som svarer at problemet ligger hos Microsoft. De har prøvd å logge seg på uten å sitte bak en brannvegg eller proxy uten at det hjalp.

Dersom du ennå ikke har oppgradert, anbefaler PC World Norge deg å vente med oppgraderingen.

Du kan utnytte et lite smutthull for å slippe å bli påtvunget en oppgradering: Ettersom Windows Live Messenger 8.1 ikke fungerer på Windows 2000 (eller eldre), har Microsoft gjort det mulig for de som kjører Windows 2000 å fortsatt benytte MSN Messenger.

Ved å sette programmet i kompatibilitetsmodus for Windows 2000, lurer du programmet til å tro at det kjører på Windows 2000...

For å sette MSN Messenger i kompabibilitetsmodus, gjør følgende:

1. Finn filen msnmsgr.exe (du kan for eksempel trykke ctrl-alt-del, starte oppgavebehandler/task manager og velge msnmsgr fra prosesslisten)

2. Høyreklikk på msnmsgr og trykk "egenskaper"

3. Klikk på fanen "kompatibilitet".

4. Kryss av for "kjør dette programmet i kompabibilitetsmodus for" og velg "Windows 2000" fra nedtrekksmenyen.

Sikkerhetsrisiko
Ved å kjøre MSN Messenger i stedet for Live Messenger utsetter du deg selv for en viss sikkerhetsrisiko, men det er tross alt bedre enn å bli nektet pålogging. Det som er viktig er at du ikke aksepterer en invitasjon til å bruke webkamera eller videosamtale fra en person du ikke stoler på. Her skjuler det seg nemlig et sikkerhetshull av det verre slaget.

Så snart Microsoft er ferdig med å rulle ut Live Messenger 8.1 til alle som bruker Windows XP eller 2000, vil de lansere en ny versjon av MSN Messenger 7.0 for Windows 2000, som inkluderer alle sikkerhetsoppdateringer.

Andre alternativer
Dersom du er misfornøyd med Live Messenger 8.1, er en annen mulighet å gå over til et alternativt program som kan kommunisere med MSN-nettverket, for eksempel Trillian eller Miranda . De gir deg mindre funksjonalitet, men programmene er mindre ressurskrevende, og har de funksjonene som MSN-brukere flest benytter seg av.

Hvis du har lyst til å dykke ned i problemene selv, anbefaler vi deg å ta en titt på Microsofts blogger, det offisielle support-nettstedet og det uoffisielle MSN-errors.

1. Blogg: Inside Windows Live Messenger: We hear you!
2. Blogg: Inside Windows Live Messenger: Upgrading to Messenger 8.1
3. Blogg: Inside Windows Live Messenger: Securing Messenger
4. Messenger Support Space
5. MSN-errors - eget uoffisielt nettsted med Messenger-hjelp


Dersom du har løsninger eller andre problemer knyttet til Live Messenger 8.1 anbefaler vi deg å skrive om dem i kommentarfeltet under.