Kjør Google Earth rett i nettleseren

Kjør Google Earth rett i nettleseren

Google har laget Earth API, som gir Google Earth funksjonalitet til standard nettlesere kun ved å laste ned et programtillegg.

Torsdag morgen dukket det opp en e-post fra en leser som tipset oss om at Googles nye Earth API gjør det mulig å kjøre Google Earth med komplett 3D-navigasjon direkte i vanlige nettlesere som Firefox 2 eller IE7.

Denne løsningen gjør det enkelt å integrere informasjon fra Google Earth i vanlige nettsider, slik at man kan se 3D-informasjonen direkte.

Forutsatt at Google har detaljerte bilder over området vil løsningen være svært gunstig for å vise frem beliggenheten til butikker, feriesteder og lignende.

En skribent på bloggen oslo3d.no skriver at det med den utviklingstankten og innovasjonsdybden Google viser snart vil være mulig å ta en virituell handletur til Milano, for å handle sko med skreddertilpassing, hjemmefra.

Når man tenker over at Google også har implementert funksjonen " Street View" i Google Maps høres jo det veldig spennende ut - og kanskje ikke helt usannsynelig.

I tillegg til å navigere som i Google Earth har de lagt til navigering med bil slik at du kan du også ta deg en kjøretur i det virtuelle landskapet du måtte ønske. Test ut funksjonen med Monster Milktruck.

Les om: