Klar med enklere videokonferanser

Klar med enklere videokonferanser

Tandberg og Polycom har lansert videoløsninger som skal friste mindre selskaper.

- Skal videokonferanser være bra, må man kunne krangle og ta ordet når den andre puster, sier Snorre Kjesbu, direktør for brukerproduktene i Tandberg.

Det er målet for en ny generasjon videokonferanseprodukter fra Polycom og Tandberg.

- Enkel, enkel, enkel er stikkordene for Quick Set C20, hevder Snorre Kjesbu.

Det betyr enkel å koble til, enkel å koble opp og enkel å bruke.

- Det gjør det enkelt for de minste bedriftene å komme i gang. De sparer fra første dag, mener Snorre Kjesbu.

Men erkekonkurrenten Polycom er ikke snauere enn at de har et tilsvarende tilbud, HDX 6000.

- HDX 6000 er en kostnadseffektiv startmodell for videokonferanse. Den spiller sammen med våre største telepresence-løsninger og vår desktoppløsning CMA, sier Fleming Graversen, nordensjef i Polycom.

Få folk interessert

I mange år har videoleverandørene jobbet med å få folk interessert i bruk av video for kommunikasjon. Alle er enig om at det er fornuftig å reise mindre, men å møtes på skjermen er en kulturendring. Det forutsetter at brukerne føler seg vel og at de opplever møtet som tilfredsstillende.

Selv foretar Snorre Kjesbu 25 videomøter per dag. De avtales ikke, de settes opp ved behov. De omfatter vanligvis én eller et par personer. Typisk er møtet med Tandbergs utviklingssjef Pradip Bardia i Bangalore.

- Det er veldig bra å kunne snakke med Snorre daglig, sier Pradip Bardia.

- Vi setter opp stadig kortere møter. Tidligere varte de en time. Nå setter vi opp møter på 20 minutter, sier Berit Lid Scharff, markedssjef i Tandberg for Danmark, Island og Norge.

Det er når en videokonferanse benyttes for bare noen minutters diskusjon at teknologien har lykkes. Det skjer i Tandberg.

- Er det mer enn fem kontorer til den jeg skal prate med, setter jeg opp en videokonferanse, fremhever Petter Schatvet, sjef for tknologiallianser i Tandberg.

Fornyet interesse

Historisk har det fra den tekniske siden vært hindringer. Overføringskvalitet, hastighet og små og dårlige bilder har ført til at video i mange år kun har vært for spesielt interesserte, ofte de med nær tilknytning til teknologien eller behov for å ha kontakt med noen langt borte.

Da Telepresence ble et begrep ble mye endret. To hele møterom kunne møtes med en kvalitet som man ikke tidligere hadde hatt. Cisco og Hewlett-Packard bidro til fornyet interesse.

Kontorhoteller som Regus, så et behov og anskaffet videokonferanseutstyr slik at små bedrifter som leier plass, kan komme i kontakt med sine partnere uten at det koster alt for mye.

For mange store bedrifter har forstått. Skal man tro Tandberg har teleleverandøren Vodaphone spart 42.000 flyreiser ved aktiv bruk av videokonferanser. Det minsker forretningssegmentet hos flyselskapene.

For telepresence er imponerende. Både Tandberg og Polycom har fulgt opp. Tandberg har installert mange av sine imponerende videorom, men det blir aldri noe stort volum, for kvalitet med tre store tv-er og høy overføringshastighet koster.

Billig HD. Les mer på neste side!

Les om:

Nett-tjenester