Konkurrent hyller Tandberg-oppkjøp

Konkurrent hyller Tandberg-oppkjøp

Videokonferanseselskapet Polycom synes det er flott at Cisco kjøper Tandberg.

Markedsdirektør i Tandberg-konkurrenten Polycom, Robert Stead, mener det er totalt uproblematisk for dem at Tandberg legges inn under Cisco.

Polycom er blant markedslederne innen videokonferanse, har 2.600 ansatte og omsatte for over én milliard dollar i fjor.

Stead er ikke særlig overrasket over at det kom et bud.

- Timingen var overraskende, det var ingen ryktestrøm som det pleier å være før slikt skjer. Det var ikke som om jeg kjørte hjem fra kontoret onsdag og tenkte «i morgen skal Cisco kjøpe Tandberg», men oppkjøpet i seg selv om ikke som noe sjokk. Det har gått rykter om oppkjøp av Tandberg i lengre tid, sier han.

- Positivt

Stead mener oppkjøpet slår positivt ut for Polycom.

- Vi ser på det som positivt. Det validerer markedet. Cisco ville ikke investert i Tandberg om de ikke hadde tro på at det skulle betale seg.

Han mener også det er positivt for Polycom at partnerskapet mellom Cisco og Tandberg blir klinkende klart, slik at folk kan se på Polycom som uavhengig.

Ikke bekymret

- Så du er ikke bekymret?

- Polycom er fortsatt selskapet med størst markedsandel - 41 prosent, så sånn sett forholder jeg meg relativt rolig til det hele. Vi har konkurrert med suksess mot Tandberg i flere år, og også mot Cisco. Selv om de to blir én, er markedet fortsatt konkurransedrevet, sier han.

Han er ikke helt sikker på hva partnerskapet vil innebære for markedet, men ser at det kan komme endirnger.

- Og i endringer er det mulighet. Vi skal utnytte mulighetene vi finner, sier Stead.

Les om:

Nett-tjenester