Lager katalog for videokonferanser

Lager katalog for videokonferanser

Videonor fikk to statsråder med på laget i lanseringen av Seevia.

Tirsdag avduket Videonor sin nasjonale katalog for videokonferanse, kort og godt en telefonkatalog som sparer deg fra å huske ip-adresser, epost-adresser og andre videokonferanseadresser.

Måløy-selskapet har, med Innovasjon Norge i ryggen, jobbet med tjenesten i ett år og hatt den i pilot i et halvt års tid.

Det var en stor forsamling til stede under lanseringen som fant sted på fornyingsminister Rigmor Aasruds møterom med videokonferanse. Til stede var også kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, og sammen rev de to i stykker en feit bunke med reiseregninger i forbindelse med avdukingen av tjenesten Seevia.

De to er begge store tilhengere av videokonferanse.

- Vi har mange finere og større møterom enn dette, men alle var opptatt, så det ble mitt. Det må jo være et bra tegn, sier Aasrud, som legger til at det har vært 437 videomøter i bygget R5 den siste tiden, hvorav Olje- og energidepartementet har vært flittigst.

Klikk for å ringe

Computerworld har tidligere vært med Aasrud til daværende Tandberg der hun har sett videokonferanse i praktisk bruk i det offentlige og blitt frelst, blant annet NAV er ivrige brukere og har rundt 700 ulike oppkoblingsnumre i drift. Og på grunn av økonomiske, tidsmesssige og klimamessige besparelser, forventer hun at flere vil kaste seg på bølgen. Da kan en slik oppslagtjeneste komme godt med, medgir Aasrud, som ønsker selskapet lykke til.

- Det blir fort plundrete med alt dette med å huske ip-adresser og annet. Nå får vi en mulighet til å få det enklere, sier hun.

Navarsete peker på at utbredelsen av videokonferanser og bredt bredbånd gjør at det er en naturlig utvikling at det nå kommer fordelaktige tilleggstjenester på toppen av det hele, slik som Seevia.

Daglig leder i Videonor, Jørn Mikalsen, har en svært enkelt forklaring på hva selskapet hans har kokt i hop:

- Det er en felles standardisert database der det skal være enkelt å sette opp og utføre samtaler, sier han, og demonstrer ved å søke opp et par folk og ringe dem med et klikk.

Tjenesten skal få funksjonalitet for smarttelefoner og nettbrett.

At navnet på tjenesten ble Seevia.no i stedet for noe á la Videokatalogen.no, skyldes at selskapet har ambisjoner om internasjonal lansering etter hvert.

Funker på standardbasert utstyr

Løsningen er ennå ikke på lufta, men Mikalsen kan avsløre at den blir lansert i løpet av året, i første omgang som en abonnementsordning for B2B-markedet.

- Vi vil lytte til feedback fra markedet. Vi vil at flest mulig skal bruke det, sier han.

Dags dato fungerer Seevia mot Cisco Telepresence Managment Suite, Polycom Converged Managment Application og alle tilsvarende systemer som baserer seg på etablerte bransjestandarder for selskaper som har egen infrastruktur, samt for bedrifter som abonnerer på videokonferanser via nettskyen såfremt leverandøren bruker etablerte bransjestandarder.

Ifølge Mikaelsen skal det være mulig for for eksempel statsråder å skjule seg for enkelte, slik at eksempelvis journalister med videokonferanseutstyr og Seevia-abonnement ikke kan ringe dem uten videre.

Nett-tjenester