Lapper sammen Opera

Lapper sammen Opera

Kun to uker etter slippet av Opera 9.5 har selskapet sett seg nødt til å lappe sammen en rekke småfeil. Nå er versjon 9.51 ute.

Opera Software er allerede ute med en oppdatering av selskapets nyeste nettleser, Opera 9.5, som ble lansert for kun to uker siden. Den oppdaterte versjonen heter 9.51, og skal ifølge en melding publisert på selskapets nettsted rette opp feil i Windows-, Mac OS X- og Linux-versjonene av nettleseren.

LES OGSÅ: 40 prosent oppdaterer ikke nettleseren

Blant feilene som er fikset, er et sikkerhetshull som kunne utnyttes til å kjøre tvilsom kode. Feilen ble oppdaget av forsker Billy Rios, og den gjaldt kun Windows-versjonen av Opera 9.5. Den danske sikkerhetsaktøren Secunia rangerte dette hullet som "høyst kritisk", den nest høyeste trusselrangeringen, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Rekordmange vil ha Opera

Et annet problem som måtte fikses, var en feil som kunne røpe hvilke data som var lagret i minnet. Videre har Opera foretatt noen justeringer på brukergrensesnittet, en oppdatering som sørger for en mer stabil brukeropplevelse ved bruk av Yahoo Mail, samt rettelser av problemer relatert til enkelte søkemotorer ved oppgradering fra en eldre Opera-versjon.

Les om:

Nett-tjenester